Impresivne fotke u borbi za prvo mjesto na takmičenju National Geographica Impresivne fotke u borbi za prvo mjesto na takmičenju National Geographica
U toku je jedno od najprestižnijih svjetskih takmičenja za najljepše fotografije sa putovanja. Već 27 godina organizuje ga National Geographic, počelo je 7. aprila... Impresivne fotke u borbi za prvo mjesto na takmičenju National Geographica

U toku je jedno od najprestižnijih svjetskih takmičenja za najljepše fotografije sa putovanja. Već 27 godina organizuje ga National Geographic, počelo je 7. aprila i već se pože pohvaliti sa mnoštvom fenomenalnih uradaka, od duginih slapova i indijskih hramova, do ispaše divljih nosoroga.

Na takmičenje obično pristigne oko 18.000 fotki iz svih krajeva svijeta.

Oni koji žele učestvovati, mogu poslati onoliko fotografija koliko žele, i to u četiri kategorije: turistički portreti, vanjske scene, osjećaj za mjesto i spontani trenuci. Cijena po fotografiji iznosi 15 dolara.

Svake sedmice urednici biraju najbolji podnesak, te ga zajedno sa ostalim objavljuju na webstranici.

Takmičenje traje do 30. juna, a pobjednicke očekuju nagrade u vidu osmodnevnog putovanja u Kostariku i Panamu, te novčanih nagrada od 200 dolara.

Inače, National Geographic na Instagramu ima impresivnih 17 miliona sljedbenika.

Izvor: Oslobodjenje

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *