Imate dobru ideju, ali ne znate kako da je sprovedete u djelo? : Sopstveni biznis Imate dobru ideju, ali ne znate kako da je sprovedete u djelo? : Sopstveni biznis
Imate dobru ideju, ali ne znate kako da je sprovedete u djelo? Pokretanje sopstvenog biznisa nije tako teško kao što mislite. Ovih 10 koraka... Imate dobru ideju, ali ne znate kako da je sprovedete u djelo? : Sopstveni biznis

Imate dobru ideju, ali ne znate kako da je sprovedete u djelo? Pokretanje sopstvenog biznisa nije tako teško kao što mislite. Ovih 10 koraka će vam pomoći u tome…

1. korak: Napravite koncept

U ovoj fazi se pitate šta je to što želite da napravite. Kako da ostvarite svoju ideju i pretvorite je u posao. Da li će to biti proizvod ili usluga? Zamišljate i sanjarite o tome, i sve dobre ideje zapisujete na papir.

2. korak: Upoznajte konkurenciju

Vrijeme je da se malo pozabavite istraživanjem. Koji slični proizvodi i usluge postoje na tržištu? Koja je njihova cijena? Gdje se oni prodaju i ko je njihova ciljna grupa? Da li takav biznis isplativ? Što više informacija prikupite, kvalitetnije odluke ćete donositi.

3. korak: Registrujte se

Sada kada ste obavili istaživanje i odlučili da svoju sjajnu ideju pretvorite u proizvod, vrijeme je da se zaštitite. Kreirajte svoj zaštitni znak. Kupite domen na internetu sa nazivom vaše firme i napravite e-mail koji sadrži naziv domena (na primjer: ja@mojafirma.com). Napravite od ovoga legalan biznis. U vezi s tim možete se posavjetovati sa stručnjakom za tu oblast ili, ako imate skroman budžet, postoje internet sajtovi preko kojih sami možete da se informišete.

4. korak: Definišite svoj brend

Ovo je pravi trenutak da zasijate. Šta je to što vaš proizvod ili uslugu izdvaja od drugih na tržištu? Budite originalni.

5. korak: Angažujte tim

Trebaće vam pomoć drugih ljudi! Pronađite saradnike koji sa vama dijele istu strast, viziju i želju za uspjehom i i posavjetujte se s njima.

6. korak: Igradite svoj identitet

Sada je vreme da brendirate svoj proizvod. Prezentacija je sve. Dajte vremena ovoj fazi. Zatražite mišljenje od prijatelja i porodice. Fokusirajte se na ime, logo, slogan, vizit karte, jedinstven način reklamiranja, boje, ambalažu,odnosno kompletnu prezentaciju. Zapitajte se – šta je to što se meni dopada kod drugih proizvoda?

7. korak: Napravite strategiju

Postavite sebi ciljeve koje želite da postignete u određenom vremenskom periodu. Uzmite kalendar i rasporedite po tromjesečjima ciljeve koje ste zacrtali da ostvarite. Nakon toga, podijelite dužnosti sa svojim timom kako bi zajedno došli do rezultata.

8. korak: Formirajte budžet

Imate li dovoljan budžet da ostvarite svoje zamisli? Da li je potrebno da podignete ulog? Kako ćete doći do potrebnog kapitala? Prijatelji? Dodatni posao? Zajam u banci? Pitanje novca je možda i najbitnije, ali morate dobro razmisliti o njemu.

9. korak: Reklamirajte se

Postoji mnogo načina da promovišete svoj proizvod ili uslugu. Reklama je ključ uspješnog starta. Iskoristite sve socijalne mreže koje možete, unajmite promotera, otvorite blog… postanite hodajući bilbord za vaš proizvod.

10. korak: Krenite!

Sada ste spremni da postanete uspješna poslovna žena kao što ste oduvijek maštali! Krenite snažno! Napravite žurku. Uradite promociju. Napravite specijalne promotivne ponude. I što je najvažnije, tretirajte svoje mušterije s poštovanjem!

Autor: Life Content

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0