Hrana Koja Bolje Utiče Na Naše Raspoloženje Hrana Koja Bolje Utiče Na Naše Raspoloženje
Istraživanja su dokazala da hrana može da utiče na naše raspoloženje, direktno ili indirektno. Pod direktnim uticajem se misli na to da kada znamo... Hrana Koja Bolje Utiče Na Naše Raspoloženje

Istraživanja su dokazala da hrana može da utiče na naše raspoloženje, direktno ili indirektno. Pod direktnim uticajem se misli na to da kada znamo da imamo za ručak nešto što volimo, naše raspoloženje se odmah popravi, a sa druge strane ako imamo nešto što ne volimo, nismo toliko zadovoljni. Evo koja hrana će vam popraviti raspoloženje. 

1. Čokolada

Svi smo čuli da je čokolada najbolji lijek za tugu. Ona sadrži antioksidant koji djeluje na čovjekovo raspoloženje poput antidepresiva.

2. Sladoled

Sladoled djeluje na isti način kao i čokolada, a možda čak i bolje jer može da vam ohladi um u trenucima stresa. Istraživači su dokazali da kašika sladoleda ima momentalno dejstvo na mozak, prikriva osjećaj razočaranja i neuspjeha.

3. Voće

Ako ste neraspoloženi, ananas, pomorandže, banane, borovnice i jagode će vam pomoći. Svježe voće je bogato antioksidantima i vitaminom C. Ono vam osvježava um i čini vas veselim i raspoloženim.

4. Orasi

Orasi, badem i sjemenke suncokreta su savršeni da vam poprave raspoloženje. Sadrže proteine i vlakna, minerale i omega 3 masne kiseline. Ove hranljive materije vam momentalno utiču na raspoloženje.

Izvor:b92

anes.h

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *