Hodač Nik Wallenda uspješno prešao Grand Canyon po visokoj žici Hodač Nik Wallenda uspješno prešao Grand Canyon po visokoj žici
Poznati hodač po žici, 34-godišnji Nik Wallenda prešao je Grand Canyon u američkoj saveznoj državi Arizoni hodajući bez zaštitnih užadi na 450 metara visine,... Hodač Nik Wallenda uspješno prešao Grand Canyon po visokoj žici

Poznati hodač po žici, 34-godišnji Nik Wallenda prešao je Grand Canyon u američkoj saveznoj državi Arizoni hodajući bez zaštitnih užadi na 450 metara visine, prenose strani mediji.

Sve vrijeme dok je hodao po žici glasno je molio. Gotovo 23 minute Wallenda se borio i s vjetrom koji je bio snažniji nego što se predviđalo. Nemate pojma koliko me jako bole ruke, rekao je novinarima nakon prijelaza na drugu stranu zabačenog dijela kanjona pod upravom Navajo Indijanaca te nakon što je zagrlio suprugu i troje djece. Pothvat je uživo prenosio Discovery Channel u noći na ponedjeljak u 200 zemalja svijeta. Wallenda po žici hoda od svoje druge godine. Riječ je o obiteljskoj tradiciji koja se održava već sedam generacija.

 

Wallende su generacijama cirkuski hodači po žici, a prijelaz preko Grand Canyona posvetio je pokojnom pradjedu Karlu, koji je 1978. u Puerto Ricu pao s užeta i pritom smrtno stradao. Pothvatom je nadmašio lanjski, kada je postao prvi čovjek na svijetu koji je na žici prehodao dio iznad slapova Niagare, prešavši tako američko-kanadsku granicu na visini od 62 metra.Nakon Grand Canyona Nik se sprema na sličan način osvojiti egipatske piramide, Eiffelov toranj ali i mnoga druga mjesta u svijetu.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0