Heroj Amar Imamović: Nisam razmišljao o sebi, morao sam izvući čovjeka iz vatre Heroj Amar Imamović: Nisam razmišljao o sebi, morao sam izvući čovjeka iz vatre
Požar koji je izbio jutros u centru Sarajeva u ulici Vladislava Skarića, odmah pored hotela Europe, prouzrokovao je veliku materijalnu štetu, ali samo zahvaljujući... Heroj Amar Imamović: Nisam razmišljao o sebi, morao sam izvući čovjeka iz vatre

Požar koji je izbio jutros u centru Sarajeva u ulici Vladislava Skarića, odmah pored hotela Europe, prouzrokovao je veliku materijalnu štetu, ali samo zahvaljujući brzoj i nesebičnoj pomoći Sarajlije Amara Imamovića, ljudskih žrtava nije bilo.

Sve pohvale zaslužuje i Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo, čiji su vatrogasci za samo nekoliko minuta stigli na mjesto događaja i spriječili daljnje širenje vatre.

Imamović je, kako nam je rekao, sjedio u bašti ugostiteljskog objekta Bodyguard, kojeg drži njegov otac, kada je primjetio požar.

“Pio sam jutarnju kafu kada sam primjetio pored džamije Ferhadija ogroman oblak prašine, prišao sam da vidim šta se dešava i vidio ogroman oblak dima. U tom momentu je žena s prozora susjednog stana povikala da se u stanu koji gori nalazi stariji čovjek”, priča nam Imamović.

U tom momentu, kaže, nije razmišljao šta bi se s njim moglo dogoditi, samo je navukao kapuljaču na glavu i potrčao prema zgradi, a potom se stepenicama popeo do stana koji je bio u plamenu.

“Tako bi trebali postupiti svi građani”

“Uopće nisam razmišljao šta bi sa mnom moglo biti, niti me zanimalo ko je čovjek u stanu, jednostavno u tom momentu nekakav ljudski faktor je u meni proradio i znao sam samo da to moram napraviti, da ga moram izvući. Mislim da bi tako trebao postupiti svaki građanin”, dodaje ovaj hrabri momak.

Po dolasku do stana Amar je starijeg čovjeka našao odmah iza ulaznih vrata, gdje je pao, vjerovatno pokušavajući izaći.

“Vjerovatno nije dalje mogao, pao je i ostao ležati na podu, a vatra je zahvatila gotovo kompletan stan koji već dosta izgorio. Požar je i buknuo u tom stanu, a čovjek kojeg sam izvukao je sam tu živio. Poslije sam ga pitao ima li još neko u stanu, rekao mi je da nema. Pitao sam ga i da li ga nešto boli, osjeća li tegobe prilikom disanja, rekao mi je da ne osjeća i da je dobro, ali da mu je samo žao stana. Tada je došla Hitna pomoć i onu su mu dalje pomogli. Također, u susjednom stanu živi žena sa bolesnim djetetom i njemu je ukazana pomoć. Nije bilo ništa strašno, dijete je samo malo udahnulo dima i uplašilo se”, kaže Amar.

Cijeli članak pročitajte na klix.ba

Izvor: Klix.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *