Helsinki je najpošteniji grad na svijetu Helsinki je najpošteniji grad na svijetu
Namjernim ‘gubljenjem’ novčanika diljem svijeta novinari Readers’ Digesta ustanovili su da je najpošteniji grad Helsinki, a da je u Lisabonu najteže susresti ‘poštena nalaznika’.... Helsinki je najpošteniji grad na svijetu

Namjernim ‘gubljenjem’ novčanika diljem svijeta novinari Readers’ Digesta ustanovili su da je najpošteniji grad Helsinki, a da je u Lisabonu najteže susresti ‘poštena nalaznika’.

Novinari su u 16 gradova, od Helsinkija i Moskve, preko Bombaja i Budimpešte do Lisabona i New Yorka ‘izgubili’ ukupno 192 novčanika. Na dvanaest su lokacija promatrali što će se dogoditi pošto su na javnome mjestu, uz trgovački centar, u parku ili na pločniku ostavili novčanik s pedesetak dolara i kreditnim karticama, fotografijama, te imenom i brojem telefona.

Pokazalo se da je Helsinki najpošteniji grad u kojem je vraćeno jedanaest od dvanaest novčanika. Slijedi Bombaj s devet vraćenih, a na trećem su mjestu Budimpešta i New York s osam vraćenih novčanika.

Slovenska prijestolnica Ljubljana na sredini je popisa, poslije Moskve, Amsterdama i Berlina, a za njom slijede London, Varšava, Bukurešt, Rio de Janeiro, Zuerich, Prag i Madrid. U Lisabonu je vraćen samo jedan novčanik, a i taj je vratio stariji par iz Nizozemske.

Novinari Readers’ Digesta zaključuju kako ni dob ni spol ni imovinsko stanje ne mogu pomoći u predviđanju tko će biti pošten. Novčanike, a vraćeno ih je 47 posto, vraćali su i mladi i stari, muškarci i žene, imućni i siromašni.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0