Havana torta Havana torta
Dragi moji sladokusci, rekoh da još jedan recept podijelim sa vama. Naime riječ je o Havana torti. Idealna u ovim vrućim danima. Gledala sam... Havana torta
Dragi moji sladokusci, rekoh da još jedan recept podijelim sa vama. Naime riječ je o Havana torti. Idealna u ovim vrućim danima. Gledala sam neke recepte na internetu, te ovako, te onako… mislim potrebno puno vremena za sve te recepte, a ja u maminom rokovniku našla recept za koji mi je trebalo 2-2:30 h. Torta se napravi za “čas posla”, a još brže pojede 😀

Biskvit: 

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike mlake vode
  • 1/2 praška za pecivo
  • 3 kašike brašna

Fil:

  • 30 g želatina
  • 1l mlijeka
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 80 g šećera

I naravno, potrebno vam je još 200g proprženih, samljevenih lješnjaka.

Priprema:

Sigurno ste primjetili da je u pitanju standardni biskvit. Naima 3 jajeta se umute sa 3 kašike šećera. Kada se to dobro umuti dodaju se 3 kašike mlake vode, 1/2 praška za pecivo i na kraju 3 kašike brašna. ( Eh sada, da napomenem, ako vi već znate idealnu mjeru za vaš kalup onda se pridržite toga, da vam biskvit bude lijep. Samo dakle,pazite na količinu, koliko jaja, toliko i ostalog. ) Za fil je potrebno 30 g želatina koji se skuha u 1l mlijeka, i 80 g šećera. Želatin se ostavi u zamrzivač da se stegne. Kad se stegne, umuti se vrhnje za šlag te polahko dodaje želatin. Treba dobro umutiti da ne bude grudvica.

Kada je sve gotovo, na biskvit se stavi tanji sloj fila, zatim idu lješnjaci, pa opet fil…i tako naizmjenično dok se fil ne potroši (otprilike budu 4 sloja fila )

P.S. Gledam,napisalah se ja, sigurno ćete p0misliti ako se ovo brzo napravi, i ako je jednostavno…eh pa bit će ako odmah na početku napravite želatin,i stavite ga da se stegne, a ovo sve u međuvremenu pripremite.

Nanny

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0