‘Hasanaginica’: Samostalna izložba akademskog skulptora Adisa Lukača ‘Hasanaginica’: Samostalna izložba akademskog skulptora Adisa Lukača
Samostalna izložba akademskog skulptora Adisa Lukača bit će otvorena u srijedu, 2. aprila s početkom u 19 sati, u prostorijama Instituta Yunus Emre-Turski kulturni centar... ‘Hasanaginica’: Samostalna izložba akademskog skulptora Adisa Lukača

Samostalna izložba akademskog skulptora Adisa Lukača bit će otvorena u srijedu, 2. aprila s početkom u 19 sati, u prostorijama Instituta Yunus Emre-Turski kulturni centar u Sarajevu (Mula Mustafe Bašeskije 31a).

Izložba predstavlja radove nastale na temu ‘Hasanaginica’ balade kojoj su pažnju posvetila neka od najznačajnijih imena svjetske umjetnosti.

Radovi su nastajali najčešće u trenutku, i to su fragmenti koji se obraćaju posjetiocima kao slike koje imaju zvuk tišine. Motivi su tekst, potezi slova, a portreti poglavlja koja govore o samo jednom trenutku u kojem svoj odraz traži čitav život koji prolazi.

Radiosarajevo.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0