Grad Sarajevo i Gimnazija Obala pomažu sanaciju krova Historijskog muzeja Grad Sarajevo i Gimnazija Obala pomažu sanaciju krova Historijskog muzeja
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva, dr. Ranko Čović, u petak, 14.02.2014. u 11.00 sati prisustvovat će izložbi eksponata iz perioda olimpijade i programu proslave Vučkovog rođendana... Grad Sarajevo i Gimnazija Obala pomažu sanaciju krova Historijskog muzeja

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva, dr. Ranko Čović, u petak, 14.02.2014. u 11.00 sati prisustvovat će izložbi eksponata iz perioda olimpijade i programu proslave Vučkovog rođendana u Historijskom muzeju BiH.

Vijeće učenika Gimnazije Obala sa učenicima drugih sarajevskih škola, prikupili su eksponate sa Zimskih olimpijskih igara 84. koji će biti dostupni javnosti od 14.02.-25.02.2014. godine. Grad Sarajevo će otkupiti 500 ulaznica, u iznosu od 1.000  KM, koje će biti podijeljene učenicima srednjih i osnovnih škola, kako bi podstakli mlade da u što većem broju ubuduće posjećuju muzeje, pozorišta, izložbe… Prihodi od ovog projekta biće uloženi u sanaciju krova Historijskog muzeja.

Ideja ovog učeničkog projekta je da se, osim obilježavanja ovog važnog događaja u historiji Sarajeva, skrene pažnja i na važnost kulturnih institucija i njihove uloge u promociji kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vašu medijsku kuću da zabilježi ovaj događaj i o njemu informiše javnost.

 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0