Glumica Zana Marjanović osvojila svjetsku neovisnu filmsku produkciju Glumica Zana Marjanović osvojila svjetsku neovisnu filmsku produkciju
Od marta ove godine u kinima širom Velike Britanije veliki uspjeh bilježi film Broken reditelja Rufusa Norrisa. U ovom filmu, koji je nagrađivan na... Glumica Zana Marjanović osvojila svjetsku neovisnu filmsku produkciju

Od marta ove godine u kinima širom Velike Britanije veliki uspjeh bilježi film Broken reditelja Rufusa Norrisa.

U ovom filmu, koji je nagrađivan na filmskim fesivalima u Odesi i Cirihu, te bio u selekciji kanskog festivala, jednu od ključnih uloga tumači i bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović. Glavnu ulogu u filmu Broken tumači Tim Roth, a Zana Marjanović glumi Kasiu, dadilju koja čuva njegovu djecu i čiji je momak irski glumac Cillian Murphy.

“Broken” je priča o jedanaestogodišnjoj djevojčici iz sjevernog Londona čije djetinjstvo biva promijenjeno svakodnevnim svjedočenjima nasilja iz njenog okruženja. Muziku za film je radio Damon Albarn, frontmen grupe Gorillaz. Film je uvršten na mnoge svjetske festivale i već je dobio zavidan broj nagrada.

Kritičari prominentnih svjetskih magazina koji su namjenjeni filmskoj industriji, kao što je Screen i Hollywood Reporter navode da je Broken film koji će osvojiti kina širom svijeta koja prikazuju najbolje uratke neovisne produkcije.

Govoreći o procesu rada i saradnji sa ekipom filma, Zana Marjanović je rekla: “Budući da je reditelj filma Rufus Norris, jedan od najvažnijih pozorišnih reditelja Velike Britanije, pripreme za snimanje filma bile su slične probama za pozorišnu predstavu. Kada je riječ o takvom načinu rada, glumac ima puno slobode u kreiranju svog lika, a i vremena, pa su glumačke kreacije u filmu nešto što gledaoci i kritičari često ističu kao najveću snagu filma”, saopćeno je iz Magacin Kabarea.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0