Giro di Sarajevo: Okupilo se oko dvije hiljade biciklista Giro di Sarajevo: Okupilo se oko dvije hiljade biciklista
Na današnjem šestom po redu biciklističkom događaju Giro di Sarajevo učestvuje oko 2.000 biciklista, a među njima su učesnici različitih starosnih dobi. Šestu godinu... Giro di Sarajevo: Okupilo se oko dvije hiljade biciklista

Na današnjem šestom po redu biciklističkom događaju Giro di Sarajevo učestvuje oko 2.000 biciklista, a među njima su učesnici različitih starosnih dobi.

Šestu godinu zaredom biciklisti u Sarajevu revijalnom vožnjom gradskim ulicama ukazuju nadležnim institucijama na neophodnost izgradnje biciklističkih staza. koje bi rasteretile saobraćaj, ali i povećale sigurnost svih njegovih učesnika. Prije nekoliko godina je na Giru učestvovalo tek nekoliko stotina biciklista, a danas ih ima oko 2.000 čime je ponovljen prošlogodišnji uspjeh kada je riječ o odzivu. Ovim su jasno pokazali da ih ima sve više u našem gradu te zahtjevaju izgradnju potrebne infrastrukture.

Giro di Sarajevo: Okupilo se oko dvije hiljade biciklista

Giro di Sarajevo: Okupilo se oko dvije hiljade biciklista

Giro di Sarajevo: Okupilo se oko dvije hiljade biciklista2

Giro di Sarajevo: Okupilo se oko dvije hiljade biciklista2

Nakon registracije biciklisti su u 17 sati krenuli s Dobrinje (kod Mercatora), a očekuje ih vožnja do Vijećnice, odakle će se potom uputiti na cilj, a to je plato između Zemaljskog muzeja i mosta Ars Aevi. Za učesnike su osigurane i nagrade, koje će biti uručene nakon završetka ovog popularnog biciklističkog događaja.

Giro di Sarajevo: Okupilo se oko dvije hiljade biciklista 3

Giro di Sarajevo: Okupilo se oko dvije hiljade biciklista 3

Izvor: klix.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *