Gimnazijada 2013: Druženje i takmičenje u sportskom duhu Gimnazijada 2013: Druženje i takmičenje u sportskom duhu
U organizaciji Prve gimnazije počelo je sportsko takmičenje sarajevskih srednjoškolaca pod nazivom Gimnazijada 2013. Svečano otvaranje 15. po redu Gimnazijade upriličeno je na sportskom... Gimnazijada 2013: Druženje i takmičenje u sportskom duhu

U organizaciji Prve gimnazije počelo je sportsko takmičenje sarajevskih srednjoškolaca pod nazivom Gimnazijada 2013.

Svečano otvaranje 15. po redu Gimnazijade upriličeno je na sportskom igralištu Metalac, a takmičenje će trajati do 25. oktobra kada će biti proglašeni pobjednici.

Učestvuje devet sarajevskih gimnazija i Mješovita srednja škola „Enver Pozderović” iz Goražda, a učenici i učenice takmiče se u košarci, odbojci i stonom tenisu.

Tradicija ovog takmičenja, koje promovira druženje u najboljem sportskom duhu i mladim ljudima omogućuje da iskažu svoje sposobnosti, započela je osnivanjem sportskog društva “Pavle Goranin”, daleke 1952. godine. Prekinuta je u periodu od 1992. do 1998, a obnovljena 1999. godine.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *