FOTO: Upoznaj grad Neum FOTO: Upoznaj grad Neum
Neum je grad i cenar opštine na krajnjem jugu Bosne i Hercegovine. Nalazi se na području turističke regije južnog Jadrana i jedini je izlaz... FOTO: Upoznaj grad Neum

Neum je grad i cenar opštine na krajnjem jugu Bosne i Hercegovine. Nalazi se na području turističke regije južnog Jadrana i jedini je izlaz Bosne i Hercegovine na Jadransko more. Grad se nalazi na primorskom dijelu Bosne I Hercegovine u regiji južni  Jadran, u trokutu turističkih središta MAKARSKA – MOSTAR – DUBROVNIK, i od otvorenoga mora Jadrana zaklonjen poluotokom Pelješac, poluotokom Klek i njihovim prekrasnim uvalama, lučicama i turističkim i ribarskim naseljima.

Smještajni kapaciteti Neuma su 7.000 ležaja u hotelima visoke kategorije, te odmaralištima i privatnom smještaju, gdje su osigurani uslovi za ugodan boravak tokom čitave godine.
Srednje mjesečne temperature mora na površini se kreću oko 13 °C u januaru do 32 °C u julu i augustu. Povoljni klimatski uvjeti omogućavaju, osim kupanja i sunčanja, gotovo tokom sedam mjeseci godišnje i klimatsku terapiju, koju čine čisti morski zrak, šetnje obalom, te bavljenje raznim sportovima na vodi…
Neum je tokom ljetnih mjeseci preplavljen turistima iz cijele Evrope, ali i svijeta. Iako je Neum prije svega destinacija za odmor turista iz unutrašnjosti BiH, ovdje nalaze svoje mjesto pod suncem i prijatan ugođaj Nijemci, Italijani, Česi, Poljaci, Austrijanci, Slovenci….
Najveći broj turista privlači kristalno čista voda, veliki broj sunačnih dana, plaže u zavjetrini, atraktivni sadržaji za porodični odmor uz prihvatljive cijene i blizina atraktivnih destinacija: Dubrovnik, Počitelj, Mostar, Makarska rivijera.

Za prelijepe fotografije širom Bosne i Hercegovine posjetite facebook stranicu: Horion Bosna

Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0