FOTO: Sličnosti i različitosti među ženama iz različitih dijelova svijeta FOTO: Sličnosti i različitosti među ženama iz različitih dijelova svijeta
Fotograf Majk Majk došao je na odličnu ideju da prikaže kako izgleda prosječna žena u različitim krajevima svijeta. To je postigao tako što je... FOTO: Sličnosti i različitosti među ženama iz različitih dijelova svijeta

Fotograf Majk Majk došao je na odličnu ideju da prikaže kako izgleda prosječna žena u različitim krajevima svijeta. To je postigao tako što je putovao po raznim gradovima i slikao žene, kako bi pronašao koje su njihove karakteristične crte lica.

Potom su fotografije pažljivo postavljene jedna preko druge uz pomoć kompjuterskog programa, pa su na taj način kreirane pojedinačne slike lica za svaku geografsku oblast. Na iznenađenje Majka i njegovog tima, pokazalo se da su gotovo sva lica vrlo lijepa, uprkos regionalnim razlikama u obliku glave, boji, i drugim karakteristikama.

žene

Neki stručnjaci smatraju da ovo istraživanje nije urađeno na dovoljno velikom uzorku, te da Južnoafrikanka ne bi smjela da bude tako svijetle puti, s obzirom da u toj zemlji pripadnici bijele rase čine manje od 10 odsto stanovništva. Majk ovu zamjerku komentariše tako da program nije idealan, i da se u preklapanju slika mnogo toga izgubi, što se naročito odnosi na boju kože ili kose. “Da biste u programu kao glavnu karakteristiku dobili, na primjer, plavu boju kose, trebalo bi da u uzorku uslikate preko 75 odsto žena sa kosom te boje, kako bi ta boja ostala vizuelno vidljiva, što je gotovo nemoguće, pa ona na kraju ispadne mnogo tamnija. Ista stvar važi i za boju kože”, objasnio je fotograf.

Izvor: Svet

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0