FOTO: Sela kao iz bajke: Najljepša mala mjesta FOTO: Sela kao iz bajke: Najljepša mala mjesta
Život na selu je prelijep! U to smo se svi bezbroj puta uvjerili. Pogledajte prelijepu fotografiju najljepših sela na svijetu. Portal Global Grashopper istražio... FOTO: Sela kao iz bajke: Najljepša mala mjesta

Život na selu je prelijep! U to smo se svi bezbroj puta uvjerili. Pogledajte prelijepu fotografiju najljepših sela na svijetu.

Portal Global Grashopper istražio je koja su najljepša manja mjesta u Evropi:

1. Eze, Francuska 

Eze je smješten na Azurnoj obali, a istovremeno je i odlična alternativa prenatrpanim odmaralištima na jugu Francuske. Njegov smještaj na 428 metara visokoj stijeni pruža spektakularan pogled na more.

2. Pitigliano, Italija 

Ljepote Toskane su poznate u cijelom svijetu, a Pitigliano je poseban jer je smješten na rubu litice. Posebna atrakcija su grobnice iz doba Etrušćana, koje su povezane tunelima i prolazima, a i danas se koriste za čuvanje vina.

3. Polperro, Engleska 

Slikovit okrug Cornwall odavno je poznat među Englezima kao mjesto za odmor, a Polperro je posebno zanimljiv zbog svojih uskih uličica i minijaturne ribarske luke.

4. Hallstatt, Austrija 

Za Hallstatt se godinama priča da je jedno od najljepših mjesta u Evropi. Ovo mjesto se nalazi na zapadnoj obali jezera Hallstättersee, a poznato je po proizvodnji soli.

5. Obidos, Portugal 

Ovaj gradić je toliko očarao kraljicu Isabel da joj ga je njen suprug poklonio, a danas turiste privlači srednjevjekovnom arhitekturom.

6. Deia, Mallorca 

Deia je poznata po kamenim kućama s krovom od terakote, kao i po velikom broju umjetnika, pisaca i pjesnika koji tamo žive.

7. Ravello, Italija 

Cijela obala Amalfi je kao s razglednice, a posebno je vole slavni. Ravello je poznat po nevjerovatno strmim ulicama, elegantnim vrtovima i raskošnom pogledu na Sredozemno more.

8. Pučišća, Hrvatska 

Ovo prelijepo mjesto na sjeveru Brača poznato je po međunarodnoj školi muzike, kao i po Klesarskoj školi, gdje se uči obrada legendarnog bračkog kamena.

9. Autoire, Francuska 

Autoire je već proglašeno najljepšim mjestom u Francuskoj, a posebno je po tome što se malo toga promijenilo u 800 godina postojanja.

10.Mittenwald, Njemačka 

Pravi duh Bavarske i dalje živi u Mittenwaldu, obogaćenom prelijepim fasadama, šarmantnim prodavnicama i naravno, kobasicama.

Izvor: S media

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0