Fly-fishingu 2015: Jajce grad domaćin Fly-fishingu 2015: Jajce grad domaćin
Kako prenosi Avaz, upravni odbor Sportskog ribolovnog saveza BiH odlučio je da domaćin svjetskog prvenstva u Fly-fishingu 2015. godine bude Udruženje ribolovaca „Zlatovčica“ Jajce.... Fly-fishingu 2015: Jajce grad domaćin

Kako prenosi Avaz, upravni odbor Sportskog ribolovnog saveza BiH odlučio je da domaćin svjetskog prvenstva u Fly-fishingu 2015. godine bude Udruženje ribolovaca „Zlatovčica“ Jajce. Kada je svjetska ribolovna organizacija FIBS na kongresu u Rimu dodijelila organizaciju prvenstva Bosni i Hercegovini, kao kandidati za domaćina prijavili su se Jajce i Mostar. Kako je naveo podpredsjednik SRS BiH Indir Melić, koji iduće godine rotacijom preuzima ulogu predsjednika, pored Jajca gradovi domaćini prvenstva biće još Donji Vakuf, Šipovo, Ribnik i Ključ.

Očekuje nas veliki posao oko priprema staza i same organizacije, za čiji je budžet potrebno oko milion KM. Ovo prvenstvo odvijat će se u pet općina i dva entiteta, na stazama rijeka Vrbas, Pliva, Sana i Sanica, te Plivskog jezera. Očekujemo takmičare iz više od trideset zemalja svijeta, pa će nam svaka pomoć dobro doći. Prvenstvo je prilika za promociju turističkih potencijala BiH, istakao je Melić.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0