Fenomenalno životinjsko carstvo Fenomenalno životinjsko carstvo
Nema čovjeka na planeti koga nije barem jednom začudila, očarala i nasmijala reakcija i ponašanje neke životinje. Životinjsko carstvo je prepuno fenomena, ali i... Fenomenalno životinjsko carstvo

Nema čovjeka na planeti koga nije barem jednom začudila, očarala i nasmijala reakcija i ponašanje neke životinje. Životinjsko carstvo je prepuno fenomena, ali i životnih lekcija za svakog čovjeka. Svako živo biće na planeti ima svoju svrhu postojanja.

Podaci koji ukazuju da je neka životinja najbrža, najveća, najbolji plivač, najbolji skakač, najviša, najteža ili nainteligentnija, aktuelni su dok se ne dokaže suprotno. Naime naučnici svakodnevno dolaze do različitih saznanja o životinjama, tako da se ovakvi podaci sa razlogom mijenjaju. Zanemarivši rekorde izdvojili smo zaniljivosti o pojedinim vrstama. Neke zanimljive informacije možda znate i možda Vas neće oboriti s nogu, ali neke su zaista zadivljujuće.

  • Da li ste znali da albatros ima raspon krila od 3 do 4 metra? Znali ste, dobro evo sljedeće.
  • Da li ste znali da ženka plavog kita dostiže težinu od 190 tona i dužinu od 30 metara? Bebica kita ima oko 2,5 tone. I to ste znali, hm.
  • A da li ste znali da carski moljac osjeća seksualnu lučevinu ženke iste vrste, na udaljenosti od 11km? Pri tom se ne radi o tome da se njegova buduća voljena ne kupa pa se razbacuje mirisima, naime ona u sebi ima 0,0001mg seksualne lučevine. Nismo uspjeli da saznamo da li ova vrsta moljaca može da se dresira i po službenoj dužnosti pronalazi predmete i sastojke umjesto pasa, pa ako neko ima iskustva sa dresiranjem moljaca neka nam se javi.
  • Da li ste znali da kamila može izdržati bez vode punih 20 dana, ali kad krene da loče u stanju je da potroši 100 litara vode za 10 minuta.
  • Da li ste znali da kolibri maše krilima 50 puta u sekundi, mada pojedini kolibri mogu mahati čak 90 puta u sekundi?
  • Evo jedne zanimljivosti o mravima, odnosno njihovoj organizaciji. Naime, mravi su pored pčela najbolje organizovano društvo. U mravljoj zajednici postoje određene podjele na grupe prema kojima svaka grupa mrava ima svoje zadatke. Među nekoliko grupa najzanimljivija je grupa mrava koja boravi u dnu (podrumu) mravinjaka, a njeni članovi služe kao skladišta nektara. Mravi iz ove grupe, stomaka punih nektara čekaju u podrumu da naiđu mravi radnici kojima je neophodno okrepljenje. Mravi radnici polože svoja usta na usta mrava skladištara i tako popiju nektar.
  • Da li ste znali da dabar ima savršenu taktiku za gradnju. Naime, dabar siječe stablo pored rijeke, tačno tako da stablo padne u rijeku i da ga rijeka odnese do mjesta na kome on gradi branu.

Zanimljivosti o životinjama tiču se i njihovih zarada, pa ako niste upućeni evo nekih informacija o tome koliko životinje zaradjuju. Najviše novca zarađuju konji pobjedom na trci i oplodnjom. Neki konji zaradjuju desetine miliona eura. Neki psi glumci su zarađivali stotinjak eura nedjeljno.

Životinje zaista umiju da iznenade i zapane svojim izgledom, osobinama i sposobnostima. Posmatrajući životinje i čitajući o njima možete naučiti mnogo toga o životu, opstanku, ljubavi pa čak i njezi sopstvenog tijela. Naravno ljudska vrsta ne bi bila to što jeste kad se ne bi trudila da i životinje zaglupljuje, pa na primjer pas  koji je vrlo snalažljiv i pametan postane pas koji zna samo da sjedne u stolicu i da čeka lakiranje noktiju. No dobro, možda potomci tako jednog razmaženka budu novi modni kreatori.

Izvor: Pozitivne.info/Misterije Svijeta

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0