Fena postala punopravna članica ABNA-e Fena postala punopravna članica ABNA-e
Federalna novinska agencija Fena postala je punopravna članica Asocijacije balkanskih novinskih agencija (ABNA), jednoglasno su odlučili članovi ove organizacije na 22. Generalnoj skupštini koja... Fena postala punopravna članica ABNA-e

Federalna novinska agencija Fena postala je punopravna članica Asocijacije balkanskih novinskih agencija (ABNA), jednoglasno su odlučili članovi ove organizacije na 22. Generalnoj skupštini koja je počela danas u Sibiu, Rumunija.

Generalni direktor domaćina, rumunske novinske agencije AGERPRESS Alexandru Giboi zaželio je predstavnicima Fene dobrodošlicu u ovu organizaciju koja okuplja agencije jugoistočne Evrope od Slovenije do Grčke, a u promatračkom statusu nalaze se i agencije izvan ove regije.

Menadžeri agencija na ovoj skupštini razmijenit će iskustva o problemima s kojim se susreću agencije u doba socijalnih medija, pitanju finansiranja, odnosa s korisnicima agencijskih vijesti.

– Od ukupnog broja objavljenih vijesti na svijetu osam posto su agencijske – rekao je generalni direktor Bugarske tiskovne agencije BTA Maxim Minčev na početku plenarne sesije koja će razmatrati i poziciju agencija među medijima.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *