Fascinantan video:Mostar nekada i sada Fascinantan video:Mostar nekada i sada
Predstavljamo vam jedan prekrasan video “Mostar nekada i sada- u potrazi za izgubljenim vremenom”. Ovaj video je postavio Adis Gološ, na „youtube“ kanal koji traje... Fascinantan video:Mostar nekada i sada

Predstavljamo vam jedan prekrasan video “Mostar nekada i sada- u potrazi za izgubljenim vremenom”. Ovaj video je postavio Adis Gološ, na „youtube“ kanal koji traje 10 minuta.

Ovaj film predstavlja moj grad, Mostar, u Bosni i Hercegovini, kao što je bilo prije sto godina, u odnosu na to kako to izgleda danas. Koristio sam stare razglednice, fotografije i slike iz različitih izvora. Većina njih su stotinu ili više godina stare. Pokušao sam predstaviti nove fotografije i video snimke s tačno istog položaju, gdje god je to moguće. Mjesta su prikazana na animiranoj staroj karti iz 1911. Želim izraziti svoju zahvalnost svima onima koji su istraživali ovaj predmet duboko i čiji rad mi je pomogla u istraživanju za ovaj film, prije svega gospodin Tibor Vrančić, Špago Smaila i Zlatka Serdarević – stoji u opisu videa.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BwQVr67eJAM&w=560&h=315]

Pozitivne.info

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *