Faruk Vražalić: Vjerujem u našu snagu Faruk Vražalić: Vjerujem u našu snagu
Bh. rukometni reprezentativac Faruk Vražalić izrazio je zadovoljstvo odvijanjem priprema našeg A-tima za susret sa Latvijom, koji će biti odigran 2. januara u Vitezu... Faruk Vražalić: Vjerujem u našu snagu

Bh. rukometni reprezentativac Faruk Vražalić izrazio je zadovoljstvo odvijanjem priprema našeg A-tima za susret sa Latvijom, koji će biti odigran 2. januara u Vitezu u okviru 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2015. u Kataru.

“Iako se suočavamo sa problemima zbog povreda, ne trebamo se bojati. U našem timu imamo sada dosta iskusnijih igrača, kao što su Mirsad Terzić, Faruk Halilbegović i Duško Čelica, koji će zamijeniti povrijeđene rukometaše. Bitno je samo da se dobro pripremimo za tu utakmicu. Velika ozbiljnost u pripremama i takav pristup utakmici, mogli bi biti od presudnog značaja za pozitivan ishod. Ohrabruje  dobra atmosfera u našoj reprezentaciji iako smo svi poprilično umorni od nastupa u svojim klubovima. Međutim, to neće biti problem. Brzo ćemo povratiti svježinu, što je također veoma važno”, istakao je jedna od uzdanica našeg tima Faruk Vražalić. Dodao je da Latvija nije bezazlena ekipa, što je dokazala pobjedama u prva dva kola nad Portugalom sa 29:26 i Estonijom 35:25.

“Zasad još nismo gledali snimke igara Latvije. To ćemo uraditi vrlo brzo. Važnije od toga je da se okrenemo sami sebi i pokušamo se dobro uigrati za taj meč. Ne vjerujem ni u kakve tajne adute nego samo u snagu našeg kolektiva. Bitno je da u okršaj sa Latvijom uđemo maksimalno fizički spremni. Pozvao bih naše navijače da dođu u što većem broju kako bi nam pomogli da na krilima njihove podrške lakše slomimo otpor rivala i upišemo treću pobjedu u kvalifikacijama”, rekao je Vražalić.

Izvor: Oslobodjenje

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *