FamZoom: Djed i baka razvili aplikaciju za bolji kontakt sa familijom FamZoom: Djed i baka razvili aplikaciju za bolji kontakt sa familijom
Sa šestero djece i osam unučadi koji žive 3000 kilometara odvojeni od njih, baka i djed Maria i Charlie Girsch osmislili su bolji način... FamZoom: Djed i baka razvili aplikaciju za bolji kontakt sa familijom

Sa šestero djece i osam unučadi koji žive 3000 kilometara odvojeni od njih, baka i djed Maria i Charlie Girsch osmislili su bolji način za komunikaciju sa svojom porodicom.

Njihova aplikacija za iPad donosi obitelji dosta više od standardnog razgovora. Sa FamZoom aplikacijom u mogućnosti se čitati, crtati, kupovati, razgovarati i raditi domaću zadaću skupa u stvarnom vremenu.

“Potpuno je simultano” kaže Maria Maschable. “Kad baka pomjeri jedan dio slagallice na svom ipadu, ona se kreće i na ipad-u njenog unuka, Johnnya.”

Ovaj par iz Minesote proveo je 35. godina u istraživanju i inoviranju igračaka i aplikacija za velike tvrtke kao što su Mattel i Playskool, ali oni smatraju kako je FamZoom njihov najvažniji doprinos.

Oni sa ovim izumom žele pomoći familijama koje su u krizi kako bi se ponovo približili i ostali u kontaktu što više. Njihova fonadija Ronald McDonald House prikupila je preko 15.000 dolara za kupovinu iPad uređaja koji će služiti članovima porodica koji su u bolnici. Ukoliko roditelj ne može biti pokraj svoga djeteta, oni mogu biti povezani FamZoom aplikacijom.

13-08-19 FZ Indie Crowd Fund from Charlie Girsch on Vimeo.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0