Evo zašto je ona tako lijepa: Ima 39 godina i obratila se svim ženama svijeta Evo zašto je ona tako lijepa: Ima 39 godina i obratila se svim ženama svijeta
Bilo mi je potrebno 39 godina da to shvatim, i sada kad sam konačno svjesna toga, morala sam to podijeliti s vama, napisala je... Evo zašto je ona tako lijepa: Ima 39 godina i obratila se svim ženama svijeta

Bilo mi je potrebno 39 godina da to shvatim, i sada kad sam konačno svjesna toga, morala sam to podijeliti s vama, napisala je jedna kolumnistica

Jedna majka, kolumnistica i žena s punih 39 godina otkrila je bit ljepote kojoj sve žene tako uporno teže. Njenu priču prenio je Huffington Post:

“Otkrit ću ti jednu veliku tajnu: Danas si jako lijepa!

Bilo mi je potrebno 39 godina da to shvatim, i sada kad sam konačno svjesna toga, morala sam to podijeliti s vama.

Evo kako sam to shvatila:

Dok se pripremam da zakoračim u četrdesetu godinu života, voljela bih da sam tek napunila trideset. S punih trideset imala sam 10 kilograma manje nego sad. Nisam imala bore na licu, podbradak, niti sam na Googleu pretraživala riječi poput “botoks”. Kupovala sam stvari na dječjem odjelu.

Kada sam imala trideset, bila sam lijepa, ali to nisam znala.

Bila sam fokusirana samo na one negativne stvari – onih pet kilograma viška, grudi koje su se nakon dojenja počele opuštati i trbuščić koji mi je ostao nakon trudnoće.

Željela sam da ponovo imam dvadeset.

Kada sam imala dvadeset godina, bila sam 10 kilograma mršavija, sa zategnutim trbušnjacima i bedrima, grudi su mi bile pune i čvrste, i nisam ni pomišljala na to da se na guzi mogu imati rupice, i zadovoljno sam nosila bikini.

Kada sam imala dvadeset, bila sam prelijepa, ali to nisam znala.

Bila sam fokusirana samo na one negativne stvari – uspoređivala sam se s curama koje su bile mršavije i ljepše od mene, imale ljepšu kožu i prirodno plavu kosu. Željela sam biti kao one.

Sada kada sam na pragu četrdesete, gledam svoje fotografije sa 30 godina i vidim jednu prelijepu ženu. Gledam svoje fotografije sa 20 godina – vidim jednu predivnu djevojku.

Sada znam da kada sa svojih 50 godina budem gledala svoje slike sa 40, vidjet ću jednu lijepu ženu.

Što to znači?

Znači da sam i danas lijepa. Baš kao i ti! “

stil.kurir.rs

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0