Evo što je poslodavcima najbitnije u vašoj biografiji Evo što je poslodavcima najbitnije u vašoj biografiji
Kad idete na razgovor za posao, ukoliko ga ne dobijete, nikad niste sigurni zašto niste prošli. Možda je nekad problem u vašoj biografiji! Znate... Evo što je poslodavcima najbitnije u vašoj biografiji

Kad idete na razgovor za posao, ukoliko ga ne dobijete, nikad niste sigurni zašto niste prošli. Možda je nekad problem u vašoj biografiji! Znate li kakav treba biti?

Biografija je odraz vaše pismenosti i vašeg osobnog identiteta. Morao bi biti jasan, čitak, zanimljiv, karakteran te nadasve s tačnim informacijama.

Prema novom istraživanju internet stranice The Ladders, koja se bavi spajanjem poslodavca i posloprimaca, došli smo do nekoliko zanimljivih saznanja. Naime, do posla vas dijeli svega 6 sekundi. Toliko traje odluka o tome da li ćete baš vi dobiti posao ili ne. Nadalje, tehnikom ‘eye tracking’ 30 različitih poslodavaca došlo se do podataka na koji se to dio vašeg CV-a poslodavci najviše baziraju, odnosno koji dio CV-a im je najbitniji.
Za vrijeme praćenje pokreta očiju poslodavaca, otkrilo se kako se poslodavci najviše koncentriraju na vaše ime i titulu. Zatim im je važno gdje trenutno radite, ukoliko radite, na kojem radnom mjestu te gdje ste prije radili i na kojem radnom mjestu. Često se duže zadržavaju i na podatak o vašem obrazovanju.
946992534678429
U nastavku ćemo vam vizualno prikazati mjesta na koja se poslodavci najviše zadržavaju čitajući vašu biografiju. Jasno ćete vidjeti kako je poslodavcu bila zanimljivija desna biografija jer ga je detaljnije proučio, a sve to zato jer je jasnije napisan.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0