Evo šta Zmajevi rade na dan utakmice protiv Slovačke! Evo šta Zmajevi rade na dan utakmice protiv Slovačke!
Naši fudbalski reprezentativci na dan utakmice koje igramo na domaćem terenu u Zenici imaju pomno isplanirane obaveze. Za boravka u hotelu Hercegovina tokom priprema,... Evo šta Zmajevi rade na dan utakmice protiv Slovačke!

Naši fudbalski reprezentativci na dan utakmice koje igramo na domaćem terenu u Zenici imaju pomno isplanirane obaveze.

Za boravka u hotelu Hercegovina tokom priprema, Pape Zmajevima daje relativno slobodno vrijeme do ručka, nakon čega imaju pauzu od pola sata vremena za slobodne aktivnosti, kada slijedi obavezni odmor.

Jutro naši reprezentativci najčešće koriste za doručak, te za vježbe fitnesa i masaže, dok pauzu između ručka i obaveznog odmora provode u zajedničkom druženju u hotelu ili u nekom obližnjem ugostiteljskom objektu sa prijateljima i članovima porodice. Kako hotel Hercegovinu i ostatak Ilidže dijeli rijeka Željeznica, u reprezentaciji je poznato da je sloboda kretanja Zmajevima ograničena, kako to Pape kaže “do mosta”.

Popodne slijede treninzi, a nakon njih ponovne masaže i relaksacija, te se na počinak ide uvijek prije ponoći. Nekada ustaljeni raspored aktivnosti bude prekinut sazivanjem sastanaka svih igrača sa stručnim štabom gdje se gledaju i analiziraju snimci protivničkih utakmica.

Na dane utakmice u Zenici raspored je nešto drugačiji. Svi igrači obavezni su se pojaviti na doručku, a već u 11 sati autobusom NFSBIH u pratnji vozila Agencije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Zmajevi putuju u Zenicu. Između Ilijaša i Visokog smjenjuje se dodatna policijska pratnja između vozila MUP-a Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

U 14 sati igrači imaju ručak, nakon čega slijedi obavezni odmor, a u 16 i 45 Zmajevi imaju pripremljenu užinu.

U 19 i 20 sati autobus naše reprezentacije pod jakom policijskom pratnjom kreće iz hotela Dubrovnik do svega nekoliko stotina metara udaljenog stadiona Bilino Polje.

Svakako, kao i tokom ostalih dana priprema i na dan utakmice selektor Safet Sušić drži govor svojim igračima, te zajedno sa svojim saradnicima daje posljednje upute Zmajevima za susrete protiv protivnika.

Zanimljivo, sve do posljednjeg sastanka u svlačionici BIlinog Polja naši reprezentativci ne znaju definitivni sastav koji će Safet Sušić izvesti na teren.

Po završetku utakmice, igrači se vraćaju u hotel, gdje se kratko zadržavaju i vraćaju za Sarajevo, odnosno gradove klubova u kojima igraju.

Izvor: Reprezentacija.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0