Evo koje je to recept za SELFIE bez MANE Evo koje je to recept za SELFIE bez MANE
Obratite pozornost na pozadinu. Ona neka bude čista, zanimljive boje ili uzorka. Sigurno ste milijun puta vidjeli nečiji selfie s hrpetinama odjeće na krevetu... Evo koje je to recept za SELFIE bez MANE

Obratite pozornost na pozadinu. Ona neka bude čista, zanimljive boje ili uzorka. Sigurno ste milijun puta vidjeli nečiji selfie s hrpetinama odjeće na krevetu u pozadini ili općenito neredom ili hrpom detalja koji odvraćaju pozornost s objekta snimanja. Zidovi zanimljive boje ili lijepi zastori poslužit će kao idealna pozadina. Samo vodite računa da je pozadina decentna jer vi želite biti ono što privlači poglede, piše Cosmopolitan.

Držite se podalje od ogledala. Generalno selfieji na kojima vidimo mobitel kojim je selfie uslikan ili na kojima vidimo zrcalo negdje u pozadini i nisu baš najbolji primjerci ovakvih fotografija. Sjetite se što smo rekli za pozadinu fotografije i na čemu bi trebao biti fokus!

Pripazite na osvjetljenje. I prejako i preslabo svjetlo mogu vam upropastiti fotografiju. Želite li naglasiti make-up, frizuru ili određene modne detalje, važno je da je svjetlo dovoljno jako da kako bi se na slici svi ti detalji jasno vidjeli. Pazite samo da svjetlo nije prejako kako ne biste spalili fotografiju. Prigušena svjetla izbjegavajte, osim ako vam je cilj igranje svjetlima i sjenama, a ne snimanje savršenog prikaza vas.

Obavezna provjera prije slikanja. Koliko god ovaj savjet trivijalno zvučao, zavalite se pod jako svjetlo i proučite da li je s vašim izgledom sve u redu. Možda vam je kosa raščupana ili par dlaka nestašno iskače iz gomile, a vi želite savršeno zaglađenu kosu. Provjerite make-up, ocrtava li vam se rublje, izviruje li grudnjak gdje ne bi smio. Provjerite sve ono što mislite da bi možda moglo pokvariti fotku.

Samopouzdanje u prvom planu. Želite li fotografijom naglasiti ono najbolje na vama, vaša fotografija mora odisati samopouzdanjem. I koliko god se možda blesavo osjećali zbog namještanja i raznih ekspresija lica, nemate se razloga sramiti. Sami ste, sigurni ste u sebe, zabavljate se! Stoga, nabacite smiješak, zauzmite najbolju pozu i šarmirajte kameru!

Filteri naši svagdašnji. Nema ništa loše u obradi fotografija, dok god s obradom ne pretjerate. Slobodno fotografiju provucite kroz neki filter, poigrajte se svjetlinom i kontrastom ili složite zanimljiv kolaž fotografija.

Pronađite savršeni kut. Prije nego započnete sa snimanjem selfieja, isprobajte koji vam kut najbolje odgovara i koji vam se najviše sviđa. Neki ljudi bolje izgledaju iz ptičje perspektive, neki iz poluprofila, neki en face. Pronađite kut koji vama najbolje odgovara!

Migoljenje ostavite za kasnije. Želite li jasnu fotografiju koja nije mutna, ovo je lakše reći nego učiniti. Budući da se nemate na koga osloniti da vam pomogne u fotografiranju. No vježbom ćete uspjeti postići mirnu ruku. Duboko udahnite, zauzmite pozu, opustite se i to je to!

Jedan selfie, dva, sto... Ne možete očekivati da će vam svaka slika savršeno uspjeti iz prvog pokušaja. Možda će najbolja biti upravo ona posljednja, no jedno je sigurno – što više fotografija imate na raspolaganju, to je veća vjerojanost da ćete barem jednom biti oduševljeni. U ovom slučaju vrijedi pravilo što više, to bolje!

Dajte šansu prednjoj kameri. Većina smartphonea ima prednju kameru pa ako već slikate selfie mobitelom, prije samog okidanja upalite prednju kameru i provjerite sviđa li vam se kut, svjetlo, poza. U trenutku kada ste zadovoljni onim što vidite, uključite stražnju kameru i bacite se na shooting!

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0