Energetski neovisna Osnovna škola Ostrog Energetski neovisna Osnovna škola Ostrog
Dana 03.decembra 2013. u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održana je prezentacija projekta Energetski neovisna škola, koji se realizira uz tehničku pomoć djelatnika Programa... Energetski neovisna Osnovna škola Ostrog

Dana 03.decembra 2013. u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održana je prezentacija projekta Energetski neovisna škola, koji se realizira uz tehničku pomoć djelatnika Programa za razvoj Ujedinjenih naroda (UNDP), a bila je ovo prilika i da se predstavi donatorska kampanja, s namjerom da se osnovnu školu Ostrog u Kaštel Lukšiću, koja je suosnivač Energetske zadruge Kaštela, učini energetski neovisnom.

Uvodnu riječ na prezentaciji održala je ravnateljica škole Nevenka Maras, dok su učenici pokazali djelić onoga kako oni doživljavaju očuvanje okoliša, a ugodnoj atmosferi doprinijele su članice klape Neverin.

Prezentaciju su vodili Mak Đukan iz UNDP Hrvatska i Ante Ugrina iz Energetske zadruge Kaštela, koji su između ostalog, naveli kako je škola Ostrog ušla u ovu energetsku priču ove godine, kada je na školu instaliran mali solarni sustav za proizvodnju električne energije, u sklopu inicijative Solarni suncokret. Isto tako naveli su i kako će se ovim projektom dio sredstava koji je škola do sada trošila na energente usmjeriti na podizanje kvalitete direktnog rada s djecom.

Osim predstavljanja u dvorcu Vitturi, jučer je donatorska kampanja krenula na web stranici www.indiegogo.com/projects/energy-independent-school, svjetski poznatoj platformi za grupno financiranje projekata, a trajat će do 30. siječnja 2014.

Ovom donatorskom kampanjom prikupljaju se sredstva za izgradnju sunčane elektrane za proizvodnju električne energije, na krovu OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću. Sunčana elektrana trebala bi pokriti veći dio energetske potrošnje škole.

Vrijednost početne investicije iznosi 100.000 kuna, a ideja je da se novac prikupi grupnim financiranjem (crowdfundingom) od strane lokalnog stanovništva, ali i svih voljnih donatora iz Hrvatske i svijeta putem internet platforme Indiegogo.
Ukoliko se prikupi dovoljna količina novca, osim na solarni sustav ona će se utrošiti i na zamjenu postojeće rasvjete.
Svaka donacija je korak prema energetskoj neovisnosti škole i boljim uvjetima učenja i rada s djecom.

Svi koji žele pomoći ostvarivanju projekta mogu donirati novčani iznos putem Indiegogo stranice ili direktnom uplatom na žiro-račun škole:

HR8123400091110051348 (Privredna banka Zagreb), Osnovna škola Ostrog, Put Sv. Lovre 2, 21215 Kaštel Lukšić, Hrvatska
Opis plaćanja: Energetski nezavisna Osnovna škola Ostrog (navesti datum uplate)

Sve informacije o projektu energetski neovisne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću biti će dostupne na internet stranici www.indiegogo.com/projects/energy-independent-school kao i na internet stranicama:www.energetskezadruge.hr te Facebook stranici Energetskih zadruga: https://www.facebook.com/EnergetskeZadruge .

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *