Elektroprenos BiH: Objavljeni tenderi i konkursi za 94 nova radnika! Elektroprenos BiH: Objavljeni tenderi i konkursi za 94 nova radnika!
Državna kompanija Elektroprenos raspisala je prvih pet tendera za nabaku opreme za elektromrežu u Bosni i Hercegovini, javlja novinska agencija Patria (NAP). Prema javnim... Elektroprenos BiH: Objavljeni tenderi i konkursi za 94 nova radnika!

Državna kompanija Elektroprenos raspisala je prvih pet tendera za nabaku opreme za elektromrežu u Bosni i Hercegovini, javlja novinska agencija Patria (NAP).

Prema javnim objavama na internet stranici ove kompanije još 14. aprila raspisani su tenderi ukupne vrijednosti veće od 16 miliona maraka.

Nakon nekoliko godina potpune blokade rada državne kompanije, zbog koje se na računima akumiliralo više od 300 miliona maraka sredstava namijenjnih za investicije, Elektroprenos je sa novom upravom počeo funkcionirati.

Raspisana je nabavka značajne količine opreme, prekidača, trasformatora i drugog, a koja će, kako se očekuje, biti ugrađena u revitalizaciju elektroenergetske mreže. Prema objavljenim tenderima, domaće kompanije koje se prijave imat će i preferencijalni tretman u skladu sa važećim propisima.

Uz tendere za nabavku opreme Elektroprenos je raspisao i nekoliko konkursa za zapošljavanje, radnika sa iskustvo i pripravnika. Ukupno će zaposliti 94 nova radnika u 10 konkursa u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli. Od toga je 52 pripravnika i 42 na neodređeno vrijeme. Traže se inžinjeri, pravnici i ekonomisti, monteri, građevisnki tehničari, bravati itd, prenosi NAP.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0