Ekipa iz BiH učestvovala na biciklističkoj utrci “Nordsjorittet 2013” Ekipa iz BiH učestvovala na biciklističkoj utrci “Nordsjorittet 2013”
Norveški grad Stavanger je 8.6.2013. godine je organizovao biciklističku utrku Nordsjørittet, u kojoj su ove godine među 12500 učesnika sudjelovali u sklopu grupe Amnesty... Ekipa iz BiH učestvovala na biciklističkoj utrci “Nordsjorittet 2013”

Norveški grad Stavanger je 8.6.2013. godine je organizovao biciklističku utrku Nordsjørittet, u kojoj su ove godine među 12500 učesnika sudjelovali u sklopu grupe Amnesty International i biciklisti iz Bosne i Hercegovine (jedini predstavnici zemalja bivše Jugoslavije). Nordsjørittet je 89.46 kilometarska biciklistička utrka, koja počinje u Egersund-u i završava u Sandnes-u, a ocijenjena je kao utrka blaže težine savladavanja, sa mješavinom vožnje po asfaltiranim ulicama (60%), makadamskim putevima (20%), te ostatkom koji se pretežno odnosio na pješačenje. Nordsjorittet će novac zarađen od 600 učesničkih karata donirati nevladino, neprofitnoj organizaicji Amnesty International. Također je nakon utrke održana aukcija na kojoj se prodalo 200 desova biciklista iz ovog tima (po cijenama koje su se kretale od 1000 do 5000 Eura) da bi se pomoglo radu već spomenute organizacije koja djeluje na otkrivanju i spriječavanju narušavanja ljudskih prava.

Ekipa iz Bosne i Hercegovine koja je učestvovala u utrci:

• Samir Zahirović Pajo

• Sabahudin Duzić

• Plivčić Eniz

• Vajzović Vahidin

• Žerić Eldin

• Ćemer Faruk

• Duratbegović Adis

• Cerić Sead

• Hadžić Haris

Čestitamo našim biciklistima, te im želimo mnogo uspjeha i postignuća u budućnosti a i učešća na utrkama kako unutar granica BiH tako i u ostatku Evrope.

Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0