EFSA: Otvorena CEO Winter konferencija EFSA: Otvorena CEO Winter konferencija
CEO Winter konferencija, u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Projekta zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), danas... EFSA: Otvorena CEO Winter konferencija

CEO Winter konferencija, u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Projekta zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), danas je službeno počela.

Ispred Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, konferenciju je otvorio prof. dr. Aziz Šunje, rukovodilac Katedre za menadžment i organizaciju. Učesnicima se obratio i  Ranko Markuš ispred Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Konferencija okuplja više od 300 učesnika, predavača, predstavnika nekih od najuspješnijih kompanija i vrhunske stručnjake iz poslovnog svijeta Bosne i Hercegovine, a teme koje će obuhvatiti su preduzetništvo, izgradnja karijere i tehnologija.

Danas će CEO Winter konferencija biti mjesto susreta i razmjene perspektivnih ideja. Studenti iz regije imaju jedinstvenu priliku čuti uspješne priče mladih poduzetnika i steći važna poznanstva. Cilj konferencije jeste povezati mlade ljude i motivirati ih da budu poduzetni.

Ovom prilikom rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih Ranko Markuš izjavio je: “CEO konferencija pridaje veliki značaj promovisanju poduzetništva među mladima, te doprinosi njegovoj integracijij sa tržištem rada. Jedan od osnovnih projekata mladih je jačanje vještina, društveni razvoj i zapošljavanje, a CEO konferencija znatno doprinosi tim ciljevima, što za krajnji ishod ima razvoj cjelokupnog društva. Projekat podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju. Bilo bi izvrsno da je ovakvih događaja više, jer je ovo jedinstvena prilika da oni koji su uspješni motivišu i prenesu dio energije na studente i srednjoškolce.”

Predavači na Konferenciji su vrhunski eksperti, a među njima su: prof.dr. Kenan Crnkić (Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu), Emina Ganić (Sarajevo School of Science and Technology), Vedran Peršić (Sberbank BH d.d), Edin Mehić (Development Studio – Posao.ba), Vesna Beganović (Via Media), Marko Pavlović (Al Jazeera Balkans), Edin Saračević  (HUB 387), Damir Nikšić (konceptualni umjetnik), Ena Bojičić (Deseen) i Damir Šaljić (GITT).

Izvor: Ekapija

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0