Edita Marić – Uspiješna Mostarka Edita Marić – Uspiješna Mostarka
Studentica Američkog univerziteta u BiH (AU BiH) Edita Marić ostvarila je san mnogih Amerikanaca – rad u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država. Ta dvadesetdvogodišnja Mostarka... Edita Marić – Uspiješna Mostarka

Studentica Američkog univerziteta u BiH (AU BiH) Edita Marić ostvarila je san mnogih Amerikanaca – rad u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država.

Ta dvadesetdvogodišnja Mostarka provela je šest mjeseci na stažiranju u Kongresu. Tamo je otišla nakon što je AU BiH svojim studentima međunarodnog prava i diplomatije ponudio mogućnost angažmana na prestižnom zakonodavnom tijelu američke vlasti.

“Nakon saznanja da sam izabrana za stažiranje i da za nekoliko sedmica putujem u Vašington bila sam sretna i uzbuđena. Ne samo da sam prvi put posjetila SAD, već sam upoznala mnoge kongresmene i senatore, asistirala im i radila na mjestu koje je san svakog studenta prava u svijetu. Dobila sam stažiranje u Komisiji za sigurnost i saradnju u Evropi, poznatijoj kao Helsinški komitet za ljudska prava”, kazala je.

Izvor: vijesti.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0