Držite Se Ovih Deset Načina Kako Bi Ste Imali LJepši Dan Na Poslu Držite Se Ovih Deset Načina Kako Bi Ste Imali LJepši Dan Na Poslu
Posao ne mora da bude naporan. Pročitajte ovih deset savjeta o tome kako da budete zadovoljni na poslu i bićete srećniji i produktivniji u... Držite Se Ovih Deset Načina Kako Bi Ste Imali LJepši Dan Na Poslu

Posao ne mora da bude naporan. Pročitajte ovih deset savjeta o tome kako da budete zadovoljni na poslu i bićete srećniji i produktivniji u kancelariji.

DOBRO ZAPOČNITE SVOJ DAN: PRIPREMA
“Dajte mi šest sati da odsječem drvo i ja ću prva četiri sata provesti oštreći sjekiru.“ (Abraham Linkoln)

1) Pripremite stvari noć prije
Ujutru je mnogo teže da se spremite nego uveče, naročito ako se teško razbuđujete. Zato pred spavanje pripremite ono što ćete da obučete sutra. Ako idete u teretanu prije posla, spremite i stvari za teretanu. Da biste jeli zdravo, spakujte sebi ručak koji uključuje voće, povrće, proteine i zdrave masti kako biste imali više energije tokom dana.

2) Probudite se 15 do 30 minuta ranije
Dajte sebi 15 do 30 minuta više svakog jutra (ili više, ako vam je potrebno). Način na koji počnete svoj dan veoma je bitan za ostatak vašeg dana, pa dajte sebi vremena za pozitivan početak.

3) Započnite dan suncem i dubokim disanjem
Osjećete se pospano? To neće trajti dugo. Izađite na vazduh bez obzira na to koliko je hladno. Zraci
sunca poboljšaće vam raspoloženje, razbuditi vas i ojačati vam imunitet, a uveče ćete bolje spavati. Dok ste napolju, udahnite duboko i izdahnite deset puta kako biste dan počeli smireni i opušteni.

4) Tražite pozitivan podsticaj
Inspiracija je divna ali nestalna stvar. Pošto ne možete biti inspirisani vječno, odvojite 10 do 15 minuta za čitanje knjige, gledanje nekog videa ili da uradite nešto što vas inspiriše. Dan će vam biti mnogo ljepši ako na posao krenete sa pozitivnim mislima.

5) Započnite dan veselo
Dok putujete na posao, možete raditi nešto. Izbegavajte da slušate vijesti ako želite da vam dan počne lijepo, jer nikad ništa lijepo ne javljaju. Umjesto toga, slušajte muziku. Nemojte da se oslanjate na radio- stanice, osim ako nećete da svakog dana slušate jedno isto. Narežite sebi disk sa veselom muzikom koja vas navodi da igrate ili napravite listu pjesama u svom plejeru i mijenjajte ih svakih mesec dana kako bi vam bilo zanimljivo.

IMAJTE LIJEP DAN NA POSLU: IZVRŠENJE
“Često propuštamo prilike jer su obučene u radno odijelo i izgledaju kao posao.“ (Tomas Edison)

6) Uđite u cipele svojih mušterija
Mnogi misle da bi njihov posao bio divan kada ne bi bilo mušterija s kojima treba da se bakću. Iako neke mušterije umeju da budu veoma iritantne, morate razumeti sve svoje potrošače. Pomislite na to šta vi očekujete kada idete u restoran, u kupovinu ili kada zovete telefonski korisnički servis. Sada usmerite ogledalo ka sebi – da li vi ispunjavate očekivanja svojih mušterija? Ako shvatite da nije tako, popravite se.

7) Uradite prvo najbitnije stvari
Prvo uradite jednu od sledećih stvari:
– Najhitnije zadatke (ako je nešto veoma hitno, ostavite sve drugo dok to ne obavite)
– Zadatke koji su najstresniji (obavite to odmah kako vam ne bi stajalo nad glavom celog dana)
– Zadatke koji će oduzeti najviše vremena i energije (zato što će ostali zadaci izgledati lahko u poređenju sa njima)
– Odolite iskušenju da provjeravate elektronsku poštu svaki čas. Ako ste nekome zaista potrebni, pozvaće vas. Ne dajte da vas bilo šta omete u obavljanju onoga na čemu trenutno radite.

8) Podsjetite se zbog čega to radite
Koliko god da se pripremite, nekad jednostavno ne možete da izbegnete stres. Ako shvatite da ste pod stresom toliko da želite da vrisnete, uradite sledeće:
– Izađite sa radnog mesta (najbolje bi bilo napolje, ali će koristiti svako tiho mesto na kome možete da
dobijete malo mira)
– Zatvorite oči
– Masirajte čelo (jer je sigurno napeto)
– Udahnite duboko i izdahnite pet puta
Nakon svega toga, podsjetite se zašto radite to što radite. Kako se vaš posao uklapa u ono što želite od svog života? Bilo da radite kako biste mogli da izdržavate porodicu ili da steknete iskustvo, podsetite se zašto ste tu gde jeste i objasnite sebi da je današnji stres privremen i da ćete uskoro sve zaboraviti.

9) Fokusirajte se na pozitivne stvari
Ako dan na poslu provodite u tračarenju i širenju negativnosti, nije ni čudo što se osjećate nezadovoljno. Veoma je lahko da padnete pod uticaj negativnosti, pa postavite sebi cilj: svaku negativnu misao, riječ ili negativno osjećanje morate nadomjestiti sa tri pozitivne misli, riječi ili tri pozitivna osjećanja.
10) Smijte se
To će učiniti da se osjećate bolje (čak i ako je osmeh lažan). Vaš osmeh učiniće celu atmosferu ljepšom.

Izvor:Nadlanu

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0