Dr. Oz: 10 najboljih savjeta za Vaše zdravlje Dr. Oz: 10 najboljih savjeta za Vaše zdravlje
Dr. Mehmet Oz. Vas savjetuje sa 10 navika koje trebate usvojiti i svakodnevno ih se pridržavati kako bi živjeli zdrav i lagodan život. Navike... Dr. Oz: 10 najboljih savjeta za Vaše zdravlje

Dr. Mehmet Oz. Vas savjetuje sa 10 navika koje trebate usvojiti i svakodnevno ih se pridržavati kako bi živjeli zdrav i lagodan život. Navike grade karakter, zato se pridržavajte ovih savjeta i izgradite karakter sretne i zdrave osobe.

Minimalni napori su potrebni da bi bili zdravi i fit, a uvođenjem ovih 10 savjeta u svakodnevicu pomoći će vam da se osjećate bolje.

1. Budite snažni, a ne mršavi

Snagu i otpornost ste si zagarantirali  ako dnevno pređete do 8 km pješke.

2. Izbacite ‘bijele otrove’ iz prehrane

Najveći neprijatelji koje bi trebali izbaciti iz prehrane ili barem smanjiti njihovu konzumaciju su šećer, sol, mlijeko, brašno i ljuštena riža. Putem ovih namirnica narušavate metabolizam i imunitet. Izbacite li ih iz prehrane uvelike ćete si i pomoći pri gubitku viška kilograma.

3. Jedite brokulu

Prirodni pročiščavač jetre i borac protiv raka je brokula. Ovo zeleno povrće prepuno je svojstava koji su korisni vašem organizmu i osiguravaju mu zdravlje. Preporuka Dr. Oza jest da je očistite i narežete 5 – 10 minuta prije samog spravljanja te ju ne kuhate u vodi već na pari kako bi zadržala što više korisnih sastojaka.

4. Osigurajte si dovoljno vitamina D

Jedite dovoljno lososa, tune, skuše, mesa, gljiva i žumanjaka u kojima je ponajviše vitamina D. Imunitet i metabolizam će vam biti više nego zahvalni pri konzumiranju tih namirnica, a s obzirom na relativno malu preporučenu dnevnu dozu koja iznosi od 5 do 10 μg, uistinu ne bi trebao biti problem uvrstiti ga u prehranu.

5. Pijte 8 čaša vode dnevno

Voda je život – fakt je to koji je od iznimne važnosti za zdravo tijelo. Pogotovo ako ste na režimu zdrave prehrane i izlažete organizam tjelesnim aktivnostima u cilju gubitka neželjenih kilograma, svakako ne zaboravite piti dovoljno vode kako bi spriječili dehidraciju organizma koja dovodi do umora i gubitka energije.

6. Svakodnevno konzumirajte zeleni čaj

Ovaj napitak bogat je antioksidansima zaslužnima za zdrav rad srca i borbu organizma protiv raka. Uvrstite ga u svakodnevnu rutinu i možete biti sigurni kako će vam osigurati mnoge benefite.

7. Unesite esencijalne nutrijente u prehranu

Vitamini, minerali, esencijalne aminokiseline i esencijalne masne kiseline prijeko su potrebne organizmu, a njihov unos možemo osigurati putem hrane.  Pravilna i uravnotežena prehrana koja obiluje vlaknima, žitaricama, povrćem i nemasnim mesom učinit će vas zdravim i otpornima na loše vanjske uvjete.

8. Odgodite desert

Potrebu za slatkim nemojte u potpunosti ignorirati čak i kada ste na dijeti, dopustite si male grijehe ako osjetite potrebu za šećerom, samo pazite da istu zadovoljite barem 2 sata nakon jela jer šećer ometa apsorpciju hranjivih tvari. Po preporuci Dr. Oza taj slatki obrok neka bude malo tamne čokolade s obzirom na to da je kakao zaslužan za bolju cirkulaciju i bolji protok krvi u mozak.

9. Spavajte minimalno 7 sati dnevno

Ovaj savjet je koristan svima, a posebno se odnosi na one koji su u borbi s kilogramima – manjak sna neprijatelj je svim naporima koje poduzimate u svrhu gubitka težine. Kvalitetan sedmosatni san pospješuje vitalne funkcije organizma i obnavlja ga.

10. Ne preskačite doručak

Doručak je najvažniji obrok. Započnite dan zdravim doručkom kako bi utažili glad koju organizam osjeća nakon buđenja inače će dolazi do usporavanja metabolizma.  Naviku doručkovanja, lakše ćete steći ako svako jutro budete jeli istu ili sličnu hranu.

Izvor: Pozitivne.info/She.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0