Došli, vidjeli i pobijedili Došli, vidjeli i pobijedili
S nestrpljenjem se očekivao dolazak najboljih bh. rukometaša na Sarajevski aerodrom. Nakon kraktorajnog čekanja i slijetanja, naši reprezentativci sa selektorom Draganom Markovićem na čelu,... Došli, vidjeli i pobijedili

S nestrpljenjem se očekivao dolazak najboljih bh. rukometaša na Sarajevski aerodrom.

Nakon kraktorajnog čekanja i slijetanja, naši reprezentativci sa selektorom Draganom Markovićem na čelu, raspoloženi su izašli pred novinare. Ionako odličan štimung u redovima bh. tima dodatno je podigla gostujuća pobjeda nad Estonijom od 29:26 u utakmici prvog kola kvalifikacija grupe 5 za SP 2015. godine.

“Zadovoljan sam prikazanom igrom u meču sa Estoncima. Najvažnije je da smo pobijedili i uknjižili prvu pobjedu u kvalifikacijama. Želio bih da iskoristimo pozitivan momenat i na krilima pobjede u Tallinnu ostvarimo drugi trijumf u kvalifikacijama, u meču sa Portugalom, u nedjelju u Sarajevu. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i tako nam pruži maksimalnu podršku”, rekao je Marković.

Ivan Karačić, koji je u utakmici protiv Estonije postigao četiri gola, rekao je da nijednog trenutka nije sumnjao u osvajanje bodova na gostovanju u Tallinnu.

“Ovo je za nas veoma značajna pobjeda. Nadam se da ćemo ostvariti trijumf i nad Portugalom čime bismo se učvrstili na prvom mjestu grupe 5. Najbitnije je da što hladnije glave odigramo naredni duel, a onda ni pobjeda nad Portugalcima ne bi trebala da izostane”, zaključio je Karačić.

Izvor: Oslobodjenje

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0