Doručak se jednostavno ne propušta! Doručak se jednostavno ne propušta!
Ako mislite da doručak ipak nije najvažniji obrok u danu, razmislite ponovno jer su brojna istraživanja pokazala da dan trebamo započeti s doručkom. Doručak... Doručak se jednostavno ne propušta!

Ako mislite da doručak ipak nije najvažniji obrok u danu, razmislite ponovno jer su brojna istraživanja pokazala da dan trebamo započeti s doručkom.

Doručak je, nažalost, vrlo lako preskočiti. Jutarnja žurba kroz koju svi prolazimo ne ostavlja puno vremena za razmišljanje o hrani. No, prema brojnim istraživanjima, doručak bi svakako trebao postati prioritetni ritual, prenosiPrevention.

U istraživanju znanstvenika iz Australije, koje je trajalo 20 godina, je otkriveno da osobe, koje preskaču doručak u djetinjstvu, ali i odrasloj dobi, imaju veći opseg struka.

Neki ljudi preskaču doručak jer su uvjereni da će unijeti manje kalorija, ali znanstvenici iznova ističu da preskakanjem doručka povećavate rizik od prejedanja kasnije u danu.

Osobe, koje svakodnevno doručkuju, u prosjeku unesu oko 89 kalorija manje, što je 32485 kalorija godišnje.

Dobra vijest je da doručak može biti brz, zdrav i pristupačan u isto vrijeme. Tako, primjerice,jaja nisu naročito skupa, a hranjiva su, laka za pripremu i zdrava u umjerenim količinama.

Ako još uvijek niste motivirani na to da doručkujete, trebate znati da će doručak pospješiti vaše kognitivne funkcije i sposobnosti rješavanja problema u toku cijelog dana.

Izdvojite nekoliko minuta više u jutarnjim satima i doručkujte jer će vam um i tijelo biti itekako zahvalni.

CentarZdravlja.net

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0