Donosimo 10 savjeta uz koje ćete stvarno izgubiti kilograme Donosimo 10 savjeta uz koje ćete stvarno izgubiti kilograme
Jedna dijeta, druga dijeta… Ali napretka nema? Držite se ovih savjeta Želite žarko skinuti kilograme, ali nikako ne uspijevate? Jedna dijeta, druga dijeta… Ali... Donosimo 10 savjeta uz koje ćete stvarno izgubiti kilograme

Jedna dijeta, druga dijeta… Ali napretka nema? Držite se ovih savjeta

Želite žarko skinuti kilograme, ali nikako ne uspijevate?

Jedna dijeta, druga dijeta… Ali napretka nema? Donosimo 10 savjeta kako zaista možete izgubiti kilograme.

1. Koliko kilograma želite skinuti

Prije nego se upustite u proces skidanja kilograma, doznajte koja je vaša idealna težina u odnosu na visinu i koliko biste kilograma trebali izgubiti. Na stranicama Zdrave krave izračunajte koji je vaš idealni BMI. Ponekad se cijeli proces mršavljenja sruši jer ste si zacrtali “nemogući cilj”, odnosno odlučili ste skinuti previše.

2. Organizujte vrijeme

Napravite raspored i odredite koji dio dana ćete “rezervirati” za vježbanje i koji dan u tjednu. Ako pratite raspored imat ćete kontinuitet vježbanja, a samim time i vidljive rezultate mršavljenja.

3. Namirnice

Uvijek imajte dovoljnu količinu voća i povrća u kući,. Kada krenete u kupovinu uzmite veće količine, odnosno, osigurajte se da imate dovoljno zdravih namirnica do iduće kupovine kako ne biste posegnuli za nečim ” zabranjenim” u nedostatku zdrave hrane.

4. Pripremajte zdrave obroke

Ako imate pri ruci dovoljno povrća i niskokaloričnih namirnica, lakše je i pripremiti  zdrav obrok. Ako nemate ideje, potražite recepte za zdrave obroke i naučite ih pripremati sami. Na posao nosite jelo koje ste kod kuće pripemili i izbjegavajte se hraniti u restoranima jer je ta hrana uvijek kaloričnija i začinjenija.

5. Vježbajte kardio vježbe

Ako zaista nemate volje ići u neku fitness centar, vježbajte kod kuće. Preporučljivo je barem triput tjedno, svaki put oko 30–45 minuta, raditi kardio-vježbe i po mogućnosti rano ujutro, kao prvu jutarnju aktivnost.

Za ubrzanje sagorijevanja preporučuje se vježbati intervalne treninge,  tijekom kojih se redovito može mijenjati brzina i intenzitet te isprobavati nove oblike gibanja svakih 6–8 tjedana.

6. Izbacite grickalice

Riješite se navike grickanja čipsa i sličnih nezdravih grickalica. Ovo moće biti težak korak, ali ako želite mršaviti radije grickajte voće i pijte vodu.

7. Smanjite sjedenje

Vjerojatno ste i vi u vrtlogu kućnih i poslovnih obveza, ali u kojem pretežno sjedite. Sjedite u autu na putu do posla, sjedite u uredu, sjedite u autu na putu s posla kući, sjedite i gledate nešto na TV-u dok odmarate nakon posla. Previše ste statični i previše sjedite, a to nije zdrav način života. Morate se više pokreniti. Preuzmite na sebe obvezu šetanja psa, zaigrajte s djecom neku  igru, poput Twistera, koja zahtijeva fizičku aktivnost. I uz sve to, nemojet zaboraviti na vježbanje.

8. Smanjite stres

Pronađite načine kako možete smanjiti stres. Zbog stresa često posežemo za nekom hranom, čak i ako nismo gladni. Stres je često prisutan u našim svakodnevnicama i potrebno je naučiti boriti se s njim i sniziti ga na najmanju razinu jer se lako može odraziti i na naše zdravlje.

9. Pijte puno vode

Stalno se naglašava, ali zaista je potrebno piti puno vode. Ne soka ili nekih drugih zaslađenih napitaka nego baš čiste vode. Ako nemate naviku piti vode ili često zaboravite, uzmite bočicu s vodom i imajte je pored vašeg računala na radnom mjestu. Tako ćete se češće sjetiti posegnuti za bočicom.

10. Ne prekidajte zdravu rutinu niti na godišnjem odmoru

Često se “bacite” u zaborav kada ste na odmoru. Ne “odmarajte od zdravih navika”, naprotiv, nastavite sa svojom rutinom i dok ste na godišnjem odmoru. Hranite se zdravo, pripremajte sami svoje obroke uvijek kada ste u mogućnosti i ne zaboravite na vježbanje.

Izvor: cafe.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0