Doktor Oz savjetuje: Ne bacajte novac na preparate protiv celulita Doktor Oz savjetuje: Ne bacajte novac na preparate protiv celulita
Celulit ili takozvana narančina kora veliki je problem mnogim ženamama bez obzira na životnu dob. Često ga se pokušavamo riješiti kozmetičkim preparatima i čudotvornim... Doktor Oz savjetuje: Ne bacajte novac na preparate protiv celulita

Celulit ili takozvana narančina kora veliki je problem mnogim ženamama bez obzira na životnu dob. Često ga se pokušavamo riješiti kozmetičkim preparatima i čudotvornim kremama.

No, dr. Oz, upozorava da je to puko bacanje novca jer niti jedna krema ne može uništiti celulit.

Doktor Oz kaže kako mnoge žene ne znaju zapravo što je celulit i kako nastaje, stoga misle da ga se mogu riješiti pomoću krema.

‘Svi u nogama imamo masne ćelije. Kako te ćelije uzimaju hranljive tvari iz krvnih žila koje prolaze pored, one postaju sve veće i veće. Unutar masnih ćelija skupljaju se molekule masti i ćelije se šire. Kako s ećelije šire tako uzimaju sve više hranljivih tvari iz krvi’, pojašnjava dr. Oz.

Te ćelije se nalaze između mišića i kože, a kako postaju veće, tako vlakna koja drže kožu povezanu s mišićima počinju popuštati. Kada žene zađu u 30-e i 40-e godine života, tih ćelija je sve više, vlakna dodatno popuštaju i na koži postaju jasno vidljiva udubljenja i izbočine, a to je ono što nazivamo celulitom.

‘Celulit zapravo čine masne ćelije koje se nakupljaju i guraju kožu od mišića. A budući da ih drže samo ta mala vlakna, počinjemo zamjećivati neravnine na koži. Ali, evo velikih vijesti. Ne možete ga uništiti kremom’, tvrdi doktor.

‘Svi ti proizvodi u koje se mnoge žene kunu samo daju iluziju uklanjanja celulita. Od tih kremica mišići i tkivo oko njih malo otiču, pa celulit postaje manje vidljiv. Zato ne postoji krema protv celulita’, zaključuje doktor Oz.

S.P./huffingtonpost.com – Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0