Dobre higijenske navike treba graditi od početka: Pranje zubića Dobre higijenske navike treba graditi od početka: Pranje zubića
Dobre higijenske navike treba graditi od početka. Pranje zubića je jedna od njih. Zubiće treba čistit čak i prije navršene prve godine. Dojenčetu je... Dobre higijenske navike treba graditi od početka: Pranje zubića

Dobre higijenske navike treba graditi od početka. Pranje zubića je jedna od njih. Zubiće treba čistit čak i prije navršene prve godine.

Dojenčetu je neophodno svake večeri obrisati zubiće i desni vlažnom krpicom. Oko 11 mjeseca zubići se mogu blago oprati mekanom četkicom za zube a i dobro je dati djetetu da se poigra četkicom.

S već navršenih 18 mjeseci djetetu se mogu prati zubići s četkicom i malo paste. Vremenski treba navikavati na dva minuta ali svakako nemojte tjerati dijete ako ne želi.

U dobi od dvije godine dijete može samo oprati zubiće uz pomoć roditelja. Najbolje je za početak pred ogledalom pokazivati mu pravilne pokrete rukom i kako četkati zube.

Sa već navršene tri godine dijete može prati zube samostalno uz nadzor. Vrlo je važno dijete naviknuti da redovno pere zube, naročito uveče te da ide u krevet s čistim zubićima.

Izvor: ljepota.ba

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0