“Dječija nedjelja” Zavidovići “Dječija nedjelja” Zavidovići
Povodom obilježavanja “Dječije nedjelje” koja se slavi u cijelom svijetu Univerzalna škola sporta “Lider” je za djecu Zavidovića pripremila niz sportsko-zabavnih sadržaja. Tako su... “Dječija nedjelja” Zavidovići

Povodom obilježavanja “Dječije nedjelje” koja se slavi u cijelom svijetu Univerzalna škola sporta “Lider” je za djecu Zavidovića pripremila niz sportsko-zabavnih sadržaja. Tako su u okviru manifestacije ugostili Odbojkaški klub Maglaj te sa njima odigrali jedan veoma zanimljiv susret gdje su zavidovićke djevojčice iz susreta izašle kao pobjednice.U nastavku su zajedničkom odlaskom posjetili Park prirode “Tajan”gdje su gostima iz Maglaja predstavili turističke ljepote našeg kraja ali i uživali u prekrasnom druženju uz roštiljske specijalitete,sokove kao i druge sportske sadržaje.

Pored ovih aktivnosti organizovana su sportska takmičenja u nogometu za djecu uzrasta 8 i 9 godina na sportskim terenima Prve osnovne škole.

Završna manifestacija je realizovana je u petak 11.10.,gdje smo zajedno sa JU “Gradski dječiji vrtić”i Ženskim rukometnim klubom “Krivaja”napravili veliki spektakl gdje je učestovalo preko 140 učesnika predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koji su se takmičili u malom nogometu,između dvije vatre i rukometu.Za sve učesnike bile su obezbijeđene diplome kao i osvježenje i slatkisi kako bi im ovaj događaj ostao u trajnom sjećanju.- kazao nam je predsjednik Udruženja “Lider” Ajdin Bukvić

Na dobro popunjenim tribinama je bio prisutan veliki broj roditelja koji su zdušno navijali za svoje male sportaše i sportašice.Svi prisutni su imali samo pozitivne kritike te su pohvalili ovu ideju kao i oganizatore sa partnerima.

Prema procjenama organizatora preko 500 djece svih uzrasta su bili aktivni učesnici ovogodisnje Dječije nedjelje.

Izvor:Znovine.com

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0