Danas je u Grudama pušten u rad novi pogon tvornice deterdženata i dječijih pelena Violeta Danas je u Grudama pušten u rad novi pogon tvornice deterdženata i dječijih pelena Violeta
Danas je u Grudama pušten u rad novi pogon tvornice deterdženata i dječijih pelena Violeta. “Ovo je važan trenutak u razvoju naše tvrtke i... Danas je u Grudama pušten u rad novi pogon tvornice deterdženata i dječijih pelena Violeta

Danas je u Grudama pušten u rad novi pogon tvornice deterdženata i dječijih pelena Violeta.

“Ovo je važan trenutak u razvoju naše tvrtke i našeg brenda. Violeta postaje ravnopravan konkurent velikim internacionalnim brendovima u novim kategorijama u cijeloj regiji. Ukupna investicija od oko 40 miliona KM osigurat će mnoga direktna i indirektna radna mjesta u Grudama i cijeloj BiH, kroz distributivne, prodajne, marketinške i druge aktivnosti. Nadamo se da će naš primjer potaći i druge domaće tvrtke da ulažu u proizvodnju, koja je ključ razvoja države, a za Violetu ovo je još jedan uspjeh u dugogodišnjem kontinuiranom razvoju”, istakao je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violeta, napominjući da pored ekološki osviještene proizvodnje koja podrazumijeva vlastiti izvor vode, solarno energetsko napajanje i potpunu efikasnost bez otpadnih voda, tvornica zadovoljava najviše svjetske standarde automatizacije i energetske efikasnosti.

Tvornica tekućih deterdženata će brzinom od 6.000 litara na sat, proizvoditi deterdžente za rublje i ručno pranje suđa, te omekšivače i ostala sredstva za ličnu higijenu. U okviru tvornice prvi put u Europi za proizvodnju superupijajućih pelena iznimne mekoće koristit će se najsavremenija japanska tehnologija sa brzinom linije od 800 pelena u minuti i automatskom pakirkom, koja će biti instalirana u BiH.

Većina proizvoda iz postrojenja Violeta već se nalazi na trgovačkim policama širom Bosne i Hercegovine, kao i na brojnim inostranim tržištima. Uskoro se očekuje i plasiranje novih proizvoda iz kategorije lične higijene.

Izvor:Klix.ba

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0