Da li ste znali da će se i bebe rado našaliti? Da li ste znali da će se i bebe rado našaliti?
Prema jednoj britanskoj studiji i bebe od 18 mjeseci imaju razvijen smisao za humor, razumiju šale i sposobne su da ih i same naprave.... Da li ste znali da će se i bebe rado našaliti?

Prema jednoj britanskoj studiji i bebe od 18 mjeseci imaju razvijen smisao za humor, razumiju šale i sposobne su da ih i same naprave.

Ukoliko imaju duhovite roditelje, i bebe vremenom, imitirajući ih, postaju duhovite, vedre osobe i sklone šalama, zaključak je istraživanja koje je sprovela grupa psihologa s Fakulteta za psihologiju Univerziteta iz Kardifa.

Istraživanje je trajalo punih deset godina, a britanski psiholozi su, između ostalog, otkrili da roditelji šaljivdžije govore drugačije kada se šale ili prepričavaju neki vic.

Naime, tada uvijek koriste isti ton. Beba od godinu i po dana u stanju je da primijeti razliku u intonaciji, a negdje oko drugog rođendana, zahvaljujući promjeni tona u roditeljevom govoru, ona počinje da shvata kada roditelj namjerava da se našali.

I kao što dijete sve uči imitirajući odrasle, ono tako, posmatrajući i osluškujući duhovitog roditelja i samo postaje duhovito i rado će se našaliti. Na primjer, pokušaće da se sakrije i da vas uplaši. Ipak, tek oko šeste ili sedme godine dijete je u potpunosti u stanju da shvati igru riječi ili zagonetku, pa i složeniju šalu.

Izvor: novosti.rs

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0