Da li se gradnja piramida u Visokom odvijala uz pomoć zvuka Da li se gradnja piramida u Visokom odvijala uz pomoć zvuka
Cijeli, ne samo naučni svijet, već nekoliko dana bruji o otkriću tima naučnika iz Švicarske koji su, kako se tvrdi uspjeli razviti način da... Da li se gradnja piramida u Visokom odvijala uz pomoć zvuka

Cijeli, ne samo naučni svijet, već nekoliko dana bruji o otkriću tima naučnika iz Švicarske koji su, kako se tvrdi uspjeli razviti način da prenose (zasad doduše male) objekte i da učine da oni lebde u zraku koristeći ništa drugo osim – zvuka!

Kako je prenio cijeli niz znanstvenih sajtova, istraživači su uspjeli da iskoriste zvučne talase da bi postigli da materija levitira (stoji u zraku) i da na druge načine njome manipuliraju. Riječ je o tzv. ultrasoničnim zvučnim valovima, vrlo specifične frekvencije, nečujne ljudskom uhu.

Znanstvenici iz švicarskog Saveznog instituta za tehnologiju (Swiss Federal Institute of Technology) u Cirihu (Zurich) su uspjeli to napraviti sa kapljicama vode, kristalima instant kafe, komadićima stiropora, pa čak i sa čačkalicom!

Svi su ti predmeti, osim levitacije, dolazili i u interakciju jedni s drugima – prenose brojni zapadni mediji.

Ovo je prvi put ikad da su znanstvenici postigli nešto ovako, samo sa zvukom.

Ali, za ljude u našoj regiji ova je priča zanimljiva i zbog jedne druge stvari. Naime, podsjetićemo da je Semir Osmanagić, kojeg su zbog toga mnogi nazivali “šalabajzerom” i zanesenjakom tvrdio i tvrdi da su piramide u Visokom, nasuprot tvrdnjama zvanične nauke, sagrađene uz tehnologiju koja je danas nama potpuno nepoznata – a drevni ljudi su njome raspolagali.

Pogodit ćete – Osmanagić misli na tehnologiju prenošenja stvari zvukom – odnosno uz korištenje frekvencija.

Izvor: Doznajemo

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0