Čuda Zemlje koja su otkrivena tek nedavno Čuda Zemlje koja su otkrivena tek nedavno
Da je Zemlja još uvijek puna nepoznanica koje se kriju na fascinantnim lokacijama dokazuju gotovo svakodnevna otkrića znanstvenika. I dok nam na dnevnoj bazi... Čuda Zemlje koja su otkrivena tek nedavno

Da je Zemlja još uvijek puna nepoznanica koje se kriju na fascinantnim lokacijama dokazuju gotovo svakodnevna otkrića znanstvenika.

I dok nam na dnevnoj bazi stižu nove informacije i saznanja o zvijezdama, planetima i drugim pojavama iz svemira, često zaboravljamo da je još uvijek mnogo toga neotkrivenog i neistraženoga na našoj planeti.

Australski ‘Izgubljeni svijet’

Tim znanstvenika je zajedno s jednom ekipom snimatelja kročio na područje visoko u planinskom području Cape Meleville u sjevernoj Australiji, koje je jako dugo bilo izolirano od ostatka svijeta, te su tamo otkrili tri sasvim nove životinjske vrste.

Među otkrivenim novim vrstama su i dva guštera – neobično dugačak tropski gušter i jedan koji izgleda poput osušenog lista.

Aktivni vulkan ispod Antarktike

Znanstvenici su nedavno priopćili da je uz pomoć radio valova ispod ledene Antarktike otkriven aktivni vulkan. Naime, ranije je već bilo poznato da se ispod Antarktike nalaze vulkani, no ovo je prvi koji je još uvijek ‘živ’.

Očekuje se da će taj vulkan i eruptirati te će se prilikom toga stvoriti ogromne količine vode ispod leda.

0332007.48

70-godišnje zalihe vode otkrivene u Keniji

Regija Turkana u sjevernoj Keniji je mjesto na kojem uglavnom žive nomadska plemena, a ujedno se radi o jednom od najsuših mjesta na planeti. No, znanstvenici su nedavno otkrili ogromne količine vode točno ispod tog područja. Vode ima dovoljno da se iz tog izvora cijela zemlja može opskrbljivati sljedećih 70 godina.

Podzemno jezero je pronađeno uz pomoć satelita i radara, a voda koja se tamo nalazi je vrlo čista.

Ogromna pećina s vlastitom mikroklimom

Istraživači u Kini pratili su niz podzemnih tunela oko velikih pećina koji su ih odveli do još velićih pećina koje nikada prije nisu vidjeli. Tako je otkrivena i pećina koja ima vlastitu mikroklimu.

Taj ogromni sustav, nazvan Er Wang Dong (Druga kraljevska pećina) sadržava vlastitu šumu, oblake i rijeku te tunele i manje pećine do kojih je iznimno teško doći.

 Izvor: Danas.net.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0