Cijeni sreću / Cijena sreće Cijeni sreću / Cijena sreće
Danas sam razmišljala o tome kako lako zaboravimo sreću. Odnosno, kako lako puštamo da je nagrizaju zubi vremena, otkidajući od sjećanja sve, pa i... Cijeni sreću / Cijena sreće

Danas sam razmišljala o tome kako lako zaboravimo sreću. Odnosno, kako lako puštamo da je nagrizaju zubi vremena, otkidajući od sjećanja sve, pa i taj dragocjeni osjećaj treperenja pod grudima, osjećaj uzdizanja iznad svih stvari, osjećaj doticanja onog Božanstvenog, one niti usađene u svakog od nas, koja nas čini jedinstvenim, koja prožima naš genetski kod. Onog osjećaja, kada doživljavamo sreću, da smo je zaslužili, i da smo nagrađeni, da smo vrijedni i posebni. Primjećeni. Čuti.

 

Kako lako zaboravljamo sreću, i krenemo da stremimo za novom, koja nas tek čeka, ostavljajući nikada izrečenu zahvalnost na ovoj prošloj. Krećemo u nova stremljenja, ne dopuštajući sebi da se razveselimo zbog onih koja već zastarjevaju. Dajemo sreći, koja bi mogla svakodnevno da živi u nama, koja bi mogla da se ovjekovječi u korice papira, u piksele slike, rok trajanja, i puštamo je da isčeznuje, tako lako, iz sjećanja, a na papiru, na slici, makar bi neki otpor pružala vremenu koje po nju dolazi.

A svaki put kad je osjetimo, iz duše svi pozitivni, pustimo je da prođe, nadajući se novoj. Postavljajući sebi neki novi cilj, koji će značiti i njeno dosezanje, i krenemo prema njemu, umagljenom. Nejasnom. Još ne sasvim definisanom.

Sve to iz ljudske potrebe da stalno raste, da stalno nadilazi sebe i svoja ograničenja, sebi samom postavljena.

 

A kada dođu teški dani, otuđeni od sebe samih, tražimo po toj sehari sjećanja neki sretan trenutak, pokušavajući da mu damo živost, da ga reanimiramo, vratimo mu vjerodostojnost, vratimo mu svježinu i sjaj… Onda nam je i previše teško stremiti, a previše lako strepiti, to dolazi tako prirodno, iako, istovremeno tako neželjeno.

Tada, najotvoreniji smo da shvatimo, da trebamo cijeniti sreću, i kada, ako ne tada, na svakoj sreći koja nam je data, dajmo pravo da ispuni stranice našim sveskama, prostor našim ramovima sa slikama, srce zadovoljstvom, koje samo ona, tako jedinstvena i svaki put nova i neponovljiva, zbog različitosti razloga, jer tako ih je mnogo, svuda gdje se osvrnemo, može.

 

Cijenimo sreću, da ne bismo osjetili koliko je njena cijena, onda, kada je nema.

 

pozitivne.info

 

 

Maja Stjepić Husarić

Rođena sam 19.6.1990 god. u Tuzli. Završila jezički smjer Gimnazije "Meša Selimović" i bachelor sam Pedagogije-psihologije. Bavim se poezijom, crtanjem i pjevanjem. Imala sam par izložbi grupnog karaktera u mom rodnom gradu. Imam nekoliko stotina neobjavljenih pjesama. Zanimam se za partnerske odnose i imam u planu da postanem psihoterapeut za parove. Trenutno pohađam edukaciju Terapija traume metodom psihodrame. Moje radove možete pronaći i na mojoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/pages/Maja-Stjepi%C4%87/692573934107167?fref=ts

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0