Četiri biljke koje će vam pomoći da lakše dišete Četiri biljke koje će vam pomoći da lakše dišete
Hemikalije iz građevinskog materijala, namještaja ili čak osvježivača vazduha mogu da zagade vazduh u prostoriji, što izaziva alergije i čini vas sklonijim prehladama. Najprirodniji... Četiri biljke koje će vam pomoći da lakše dišete

Hemikalije iz građevinskog materijala, namještaja ili čak osvježivača vazduha mogu da zagade vazduh u prostoriji, što izaziva alergije i čini vas sklonijim prehladama. Najprirodniji način da pročistite vazduh je odgovarajuća biljka u saksiji.

Kućne biljke ispuštaju kiseonik i pomažu da se uklone hemikalije kao što je formaldehid, uobičajeno isparenje u zatvorenim prostorijama, koji može da izazove respiratorne i neurološke probleme, kao i rak. Ovih četiri odličnih biljaka možda neće izliječiti astmu, ali će vam pomoći da lakše dišete.

Bršljen  

Dostupan u različitim bojama i oblicima, ova puzavica pomaže da se pročisti formaldehid. Možete ga gajiti u visećim korpama, saksijama na podu, ili čak da ga podrežete tako da daje određeni oblik. Potreban mu je vlažniji vazduh, pogotovo zimi, pa ga treba redovno poprskati vodom.

Bambusova palma  

Pored toga što je odlična za uklanjanje formaldehida iz vazduha, palma bambusa isto tako nije teška za održavanje. Samo je stavite na mjesto na kome će redovno imati nekoliko sati direktne sunčeve svjetlosti i redovno je zalivajte.

Mirni ljiljan

Profesionalac za uklanjanje mnogih toksina, uključujući aceton, benzen, alkohol i amonijak, mirni ljiljan je jedina biljka na našoj listi koja ima cvijeće. Da bi ostao zdrav i bez insekata, biće potrebno da povremeno operete lišće.

Kaučukovo drvo  

Svaka biljka vam uvene? Onda je kaučukovo drvo prava biljka za vas. Snažno uklanja formaldehid i može da podnese niske temperature i malo svjetla. Samo treba da ga dobro zalivate.

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0