Budite osoba sa pozitivnom reputacijom na poslu Budite osoba sa pozitivnom reputacijom na poslu
Predstavljamo Vam nekoliko savjeta kako da izgradite pozitivnu reputaciju na poslu i društvu uopšte.   1. Prekovremeno Bit će dana kad nećeš znati kuda... Budite osoba sa pozitivnom reputacijom na poslu

Predstavljamo Vam nekoliko savjeta kako da izgradite pozitivnu reputaciju na poslu i društvu uopšte.

 
1. Prekovremeno
Bit će dana kad nećeš znati kuda od posla, ali dobrom organizacijom najbolje ćeš pokazati koliko si sposobna i odgovorna. Nažalost, kukanje ti nikako neće pomoći.
2. Kolege
Iako u opisu posla ne stoji “pomoć kolegama”, to ti neće naškoditi. To ne znači da trebaš raditi umjesto njih, no sjeti se da će i tebi koji put trebati njihova pomoć.
3. Bez ogovaranja
Uredska ogovaranja nešto je najgore za dobru poslovnu reputaciju i zato ih je najbolje izbjeći, a za “ispucavanje” nezadovoljstva rađe pričekaj dolazak doma ili kavu s prijateljicama.
4. Nemoj govoriti loše o tvrtki
Čak i kad nije idealno. Uvijek se sve sazna, a onda je kasno.
5. Privatne probleme ostavi za privatno vrijeme
Iako uvijek trebamo nekoga za razgovor, kolege nisu uvijek dobra opcija, jer su prije svega – kolege. Nažalost, netko od njih tvoje probleme može i okrenuti u svoju korist.
6. Dobar odnos s nadređenim
Pritom mislimo na to da se ne bojiš šefova i bježiš od njih. Prijatelji ne možete biti, ali kvalitetan odnos svakako možete izgraditi. Također, neformalna okupljanja s kolegama ne treba izbjegavati, jer u suprotnom bi mogli steći dojam kao da ti idu na živce.
Izvor: index.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.