“Brze ligure i sanke” “Brze ligure i sanke”
Planinarsko – skijaško društvo Trebević i ove godine, osmi put, organizovalo je tradicionalnu manifestaciju “Brze ligure i sanke”. Uz bob stazu na Trebeviću danas... “Brze ligure i sanke”

Planinarsko – skijaško društvo Trebević i ove godine, osmi put, organizovalo je tradicionalnu manifestaciju “Brze ligure i sanke”. Uz bob stazu na Trebeviću danas se okupilo stotinjak djece i odraslih koji su sa nestrpljenjem čekali početak trke.

Kako nam je kazao Kemal Kurahović, predsjednik Skupštine Planinarskog društva Trebević, i ove godine u povodu očuvanja uspomene na Olimpijadu organizuje se takmičenje za djecu u sankanju.

– Najbrži će dobiti diplome, medalje i zahvalnice, a pored toga za sve učesnike osiguran je čaj, pet ćevapa, porcija graha i za djecu sokovi. Ove godine smo imali slabu podršku i nismo imali ni donatore, ali uspjeli smo svojim sredstvima organizovati ovu manifestaciju. Nama je cilj da Trebević posjeti što više građana i da uživaju u ovoj ljepoti, kazao je Kurahović.

I dok je većini posjetilaca bilo hladno na Trebeviću, Šemsudin Kršo nije imao taj problem. Zatekli smo ga kako se umiva u snijegu.

– Ma kakva zima, ovo je ljepota. Snijeg je super i nimalo nije hladno, kazao nam je Kršo.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0