Brioni – Foča: Idealno mjesto za odmor Brioni – Foča: Idealno mjesto za odmor
Tri kilometra od Foče na rijeci Ćehotini uzvodno nalazi se riječno ostrvce Brioni. Na ovom ostrvu ima šest stotina vrsta rastinja, a rijeka Ćehotina,... Brioni – Foča: Idealno mjesto za odmor

Tri kilometra od Foče na rijeci Ćehotini uzvodno nalazi se riječno ostrvce Brioni. Na ovom ostrvu ima šest stotina vrsta rastinja, a rijeka Ćehotina, koja okružuje ostrvo, bogata je slatkovodnom ribom: pastrmkom, škobaljem i lipljanom.

Na ostrvu je, ne narušavajući prirodni ambijent, atraktivnim arhitektonskim rješenjem sagrađen motel – restoran “Brioni”. Oko motela izgrađena je pješačka i trim staza, zabavni park za djecu sa malim zoo vrtom, a pedeset metara od motela uređeno je kupalište sa pjeskovitom plažom.

Riječno ostrvo Brioni na Ćehotini u posljednje vrijeme posjećuje sve više domaćih i stranih turista. Neuobičajeno lijep prostor mamac je za sve željne dnevnog odmora. Za one koji bi da se odmaraju i po nekoliko dana na usluzi je motel sa osam ležajeva i novosagrađeni apartmani.

Pogledajte prelijepe fotografije koje je napravio naš Igor Simović.

Prirodne ljepote Briona su očaravajuće. Rijeka je blizu, sve odiše mirom koji narušava samo šum vjetra, rijeke i cvrkut ptica.

Tekst: GdjeZaVikend

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0