Brioni – Foča: Idealno mjesto za odmor Brioni – Foča: Idealno mjesto za odmor
Tri kilometra od Foče na rijeci Ćehotini uzvodno nalazi se riječno ostrvce Brioni. Na ovom ostrvu ima šest stotina vrsta rastinja, a rijeka Ćehotina,... Brioni – Foča: Idealno mjesto za odmor

Tri kilometra od Foče na rijeci Ćehotini uzvodno nalazi se riječno ostrvce Brioni. Na ovom ostrvu ima šest stotina vrsta rastinja, a rijeka Ćehotina, koja okružuje ostrvo, bogata je slatkovodnom ribom: pastrmkom, škobaljem i lipljanom.

Na ostrvu je, ne narušavajući prirodni ambijent, atraktivnim arhitektonskim rješenjem sagrađen motel – restoran “Brioni”. Oko motela izgrađena je pješačka i trim staza, zabavni park za djecu sa malim zoo vrtom, a pedeset metara od motela uređeno je kupalište sa pjeskovitom plažom.

Riječno ostrvo Brioni na Ćehotini u posljednje vrijeme posjećuje sve više domaćih i stranih turista. Neuobičajeno lijep prostor mamac je za sve željne dnevnog odmora. Za one koji bi da se odmaraju i po nekoliko dana na usluzi je motel sa osam ležajeva i novosagrađeni apartmani.

Pogledajte prelijepe fotografije koje je napravio naš Igor Simović.

Prirodne ljepote Briona su očaravajuće. Rijeka je blizu, sve odiše mirom koji narušava samo šum vjetra, rijeke i cvrkut ptica.

Tekst: GdjeZaVikend

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *