Breskve i nektarine: Uživajte u sočnim i zdravim zalogajima Breskve i nektarine: Uživajte u sočnim i zdravim zalogajima
Breskva i nektarina zapravo su isti tip voća, njihova je sezona ljeto i zato ste već trebali početi uživati u tim sočnim i zdravima... Breskve i nektarine: Uživajte u sočnim i zdravim zalogajima

Breskva i nektarina zapravo su isti tip voća, njihova je sezona ljeto i zato ste već trebali početi uživati u tim sočnim i zdravima zalogajima

Breskve su idealno ljetno voće jer će vas zasititi i osvježiti, a ne morate brinuti da će uništiti vašu vitku liniju jer u 100 grama ima samo 39 kalorija. Ako to usporedite s otprilike 500 kalorija u 100 grama čokolade, računica je i više nego jasna.

Breskve, kao i većina voća, sadrže mnogo vlakana, a sigurno vam je poznato koliko su ona bitna za dobru probavu, da smanjuju holesterol i čuvaju srce. Jedna srednje velika breskva ili nektarina pokriva oko 9 posto svakodnevnih unosa vlakana preporučenih za odrasle muškarce i žene.

Od vitamina su breskve dobar izvor A, C, E, B3 te minerala kalija, bakra i mangana, ali i željeza. Breskva inače potiče iz Kine, ali odlično uspijeva u našim krajevima.

Izvor: tportal.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0