Bravo za ljubav! 5 načina na koje zaljubljivanje poboljšava zdravlje Bravo za ljubav! 5 načina na koje zaljubljivanje poboljšava zdravlje
Lijepo je biti zaljubljen! Već znate da je zaljubljenost magično i veselo osjećanje, a naučno je dokazano da dosta dobrog čini i za vašu... Bravo za ljubav! 5 načina na koje zaljubljivanje poboljšava zdravlje

Lijepo je biti zaljubljen! Već znate da je zaljubljenost magično i veselo osjećanje, a naučno je dokazano da dosta dobrog čini i za vašu psihu i za vaše tijelo. Evo pet konkretnih razloga za ljubav, koji se ne mogu dovoditi u pitanje.

Pročitajte pet naučno dokazanih razloga da ne potcjenjujete moć ljubavi, već izađete među ljude i pronađete nekog posebnog:

1. Ljubav vas čini mršavijim 

To što vam nije problem da preskočite dezert kada ste zaljubljeni nije samo zbog toga što ne možete da prestanete da mislite na svog “slatkiša”. Adrenalin koji se stvara u vašem tijelu, pored toga što vas navodi da drhtite nad pitanjima poput Da li će zvati? Da li mu se sviđam? ili Kuda ide naša veza?, suzbija i vaš apetit.

2. Ljubav poboljšava pamćenje 

Naučnici sa Univerziteta Pavija u Italiji otkrili su da zaljubljivanje poboljšava rast novih ćelija mozga. To objašnjava zašto se bez problema sjetite kako se zvao najbolji drug iz vrtića vašeg novog dečka, koga vam je usput spomenuo, iako ste na sve drugo zaboravili.

3. Ljubav poboljšava raspoloženje 

Kada se zaljubite, vi ste praktično non-stop prirodno drogirani. Tijelo pumpa dopamin zbog koga osjećate blaženstvo, optimizam i strpljenje, tj. volite cio svijet. Puni ste energije i lako se uzbudite, jer ste stalno euforični.

Sa druge strane hormon vezivanja, oksitocin, širi osjećaj miline i unutrašnje topline vašim tijelom svaki put kada vas vaš dragi dodirne, kada se mazite ili ste fizički intimni. Šta poželjeti više…

4. Zbog ljubavi izgledate mlađe 

Da li ste znali da zaljubljenost pokreće i hormon DHEA, koji djeluje protiv starenja, tako što pokreće obnavljanje ćelije u tijelu iznutra? Bolje od svake kreme za bore, realno govoreći.

5. Zbog ljubavi živite duže 

Evo dobrog razloga da se zaljubite, ali samo u onog ko će voljeti i vas zauzvrat: Prema istraživanju Juta Univerziteta, oni koju su u vezi gdje su osjećanja uzvrećena, zdraviji su i žive duže od onih koji su sami.

Naučnici smatraju da je to zbog toga što imamo više samopouzdanja zbog partnerovih uzvraćenih osjećanja, što smanjuje šansu za depresiju.

Sjem toga, dr Vilijams, koji je radio na ovom istraživanju, primijetio je još nešto: “Ljudi se ponašaju mnogo odgovornije kada su u paru. Mnogo su manje šanse da ćete ugrožavati svoj život pušenjem, povremenim opijanjem, ili opasnim navikama u ishrani, ako onaj koga volite računa na vas.”

Izvor: S media

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0