Bosanka Hasiba Ćesko u finalu za najbolju mamu u Australiji Bosanka Hasiba Ćesko u finalu za najbolju mamu u Australiji
Hasiba Česko (42), majka dvoje djece, je proglasena za majku godine (2013) u Južnoj Australiji gdje se nalazi od 90ih kada je dosla kao... Bosanka Hasiba Ćesko u finalu za najbolju mamu u Australiji

Hasiba Česko (42), majka dvoje djece, je proglasena za majku godine (2013) u Južnoj Australiji gdje se nalazi od 90ih kada je dosla kao izbjeglica iz istocne Bosne i Hercegovine. Nominovao je sin Emir koji je izjavio za australijsku televiziju: “Ona je jednostavno najbolja mama zbog svega kroz sta je prosla da bi smo sada bili ovako uspjesni“.

Hasiba je bila jako radosna da je pobjedila pored ostalih nominovanih majki. “Pokrila bih moga sina mojim tijelom da mu se nista ne desi” izjavila je Hasiba dodajuci “Kcerku Elmu sam rodila u jeku rata, na podu u dnevnoj sobi, bez doktora i bolnice. Pomogla mi je jedna zena koja je samo prije gledala kako se to radi. Najbolje u svemu tome je da smo prezivjeli i dosli u Australiju gdje mozemo obezbjediti sve za svoju djecu”

Hasiba je inace kao i druge izbjeglice prosla trnovit pocetak i u samj Australiji, ali je danas skupa sa svojim muzem Semsom uspjesna u vlastitom biznisu “Yiros Shop” (Doner) koji drze vec par godina u naselju Findon (Adelaide).

“Ovo mi znaci tako puno da nemam dovoljno rijeci da to objasnim. Nisam bila tako sretna otkad sam rodila moje dvoje djece” dodala je Hasiba na kraju za “The Australian”

10. maja ove godine, Hasiba ce ucestvovati za majku godine i na nivou cijele Australije koje ce se odrzati u Sydney-u.

Izvor: bhlink.com

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.